مودم چیست؟

مودم چیست؟

وجود دستگاهی که بتواند دسترسی به اینترنت را فراهم کند، بسیار ضروری است چرا که امروزه اغلب کارها به صورت اینترنتی انجام می‌شود. مودم ها تجهیزاتی کاربردی  بوده که اتصال به اینترنت را به صورت سیمی و بدون سیم فراهم می‌کند. امروزه مودم های مختلف با برندهای متنوعی در بازار موجود است که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. از مودم های موجود در بازار می‌توان به مودم ADSL، VDSL ، مودم جیبی، مودم همراه، WIMAX و … اشاره کرد.

یک مودم خوب باید بتواند اینترنت را با سرعت و کیفیت بالایی در اختیار کاربران خود قرار دهد. مودم D_LINK، نت گیر،    Cisco Linksys، مودم TP_LINK و مودم Huawei بهترین و معتبرترین مودم های موجود در بازار هستند. در روز خرید مورد مودم توجه به پهنای باند، محدوده پوشش دهی، تعداد پورت، به روز بودن و قیمت مودم بسیار ضروری است. اگر قصد خرید مودم را دارید، مقاله زیر را با دقت بخوانید.

مودم چیست؟

با پیشرفت علم و تکنولوژی و اهمیت اینترنت در زندگی، مودم به یکی از ضروری ترین و کاربردی ترین تبدیل شده است. کلمه مودم از سه حرف ابتدایی دو کلمه Modulator Dmodulator گرفته شده و وسیله ایست که دسترسی به اینترنت را امکان پذیر می‌کند. مودم ها دروازه ای برای ورود به اینترنت به شمار می‌روند و با استفاده از آنها می‌توان به صفحه اینترنت جهانی دست پیدا کرد. مودم که به عنوان یکی از تجهیزات اکتیو شبکه شناخته می شود، انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها از دو بخش اصلی زیر تشکیل شده است:

  1. مدولاتور Modulator

دریافت اطلاعات دیجیتال خروجی از کامپیوتر و تبدیل آنها به سیگنال آنالوگ  توسط بخش Modulator انجام می‌شود.

  1. دمدولاتور Dmodulator

برای اینکه سیگنال های آنالوگ توسط کامپیوتر خوانده شوند، حتما باید به اطلاعات دیجیتالی تبدیل شوند. وظیفه بخش Dmodulator تبدیل سیگنال های آنالوگ دریافتی به اطلاعات دیجیتال است.پ

انواع مودم کدامند؟

انواع مودم

وظیفه اصلی مودم ها اتصال به اینترنت است اما این سخت افزار توسط کمپانی های مختلف در انواع متفاوتی ساخته می‌شود. انواع مودم عبارت است از:

مودم داخلی

مودم های داخلی از همان ابتدا همانند یک تراشه یکپارچه بر روی یکی از اسلات های داخلی کیس کامپیوتر نصب هستند. هنگامی که اتصال اینترنتی برقرار شود، مودم داخلی دستگاه فعال شده و در صورت قطع ارتباط اینترنت، مودم نیز غیر فعال می‌شود. این مودم ها سازگاری بالایی با سیستم های کامپیوتری دارند و از مودم های خارجی ارزانتر هستند. توجه کنید که مودم های داخلی در داخل کیس سیستم قرار گرفته اند لذا در صورتی که قصد تعمیر و یا تعویض این سخت افزار را دارید، ابتدا باید کیس کامپیوتر را بار کرده تا به مودم دسترسی پیدا کنید.

مودم خارجی

مودم های خارجی به صورت مستقل عمل کرده و سبب اتصال دستگاه های مختلف به اینترنت می‌شوند. یکی از مزایای مودم خارجی نصب و راه اندازی آسان آن است، چرا که این دستگاه کاملا مستقل است. بر روی مودم چراغ هایی وجود دارد که نشاندهنده وضعیت اتصال به اینترنت هستند. مودم های خارجی انرژی لازم جهت کارکرد خود را از منبع تغذیه مخصوص دریافت کرده و نیازی به انرژی الکتریکی کامپیوتر ندارند، لذا برای قطع اتصال اینترنت تنها کافیست مودم را خاموش کنید. از این مودم ها در محیط های اداری، منازل مسکونی، بانک و … استفاده می‌شود.

مودم PC Card

مودم های PC Card کارت های اعتباری هستند که با  قرار گرفتن در اسلات PC Card لپ تاپ اتصال به اینترنت را بدون نیاز به کابل برقرار می‌کنند. این نوع مودم فاقد منبع تغذیه جداگانه بوده و انرژی الکتریکی لازم جهت عملکرد خود را از باتری سیستمی که در آن قرار دارد، تامین می‌‌کند، لذا کاربرد آن در لپ تاپ و کامپیوتر سبب زودتر خالی شدن باتری و کاهش طول عمر آن می‌شود. با خارج کردن این کارت اعتباری از درون سیستم، اتصال به اینترنت تیز قطع می‌شود.

مودم ADSL

می‌توان گفت یکی از کاربردی ترین و رایج ترین مودم های استفاده شده در بین مردم مودم ADSL است. اتصال در این مودم به صورت بی سیم و سیم دار برقرار می‌شود. در این سخت افزار اتصال از طریق پورت تلفن به شبکه تلفن برقرار می‌شود. مودم ADSL قادر است اینترنتی با کیفیت و سرعت قابل قبولی را در اختیار کاربران خود قرار دهد‌.

بیشتر بخوانید: شبکه چیست؟

مودم VDSL

بعد از مودم های ADSL، تکنولوژی جدیدی با نام VDSL وارد بازار شد. پهنای باند و سرعت آپلود در مودم های VDSL حدود 6 برابر مودم های ADSL بوده وه قادرند اینترنت را با سرعت و کیفیت خوبی به کاربران خود ارائه دهند. سرعت آپلود در این مودم ها 16 مگابایت بر ثانیه و پهنای باند 52 مگابایت بر ثانیه بوه که گاهی به 300 مگابایت بر ثانیه نیز می‌رسد. یکی از مزیت های مودم VDSL در دسترس بودن آنها در مکان های مختلف است چرا که این سخت افزار جهت اتصال به اینترنت از کابل تلفن استفاده می‌کند. بنابراین این مودم ها برای اتصال به اینترنت پر سرعت به نصب خطوط جدید احتیاج ندارند. اتصال سیمی در این مودم از طریق پورت Ethernet برقرار می‌شود. همچنین اتصال بی سیم از طریق این مودم ها نیز امکان پذیر است.

مودم جیبی

مودم های جیبی، مودم 4G و یا مودم سیم کارت خور در ابعاد و اندازه های کوچکی طراحی می‌شوند به طوری که می‌توانید آنها را به راحتی در جیب خود حمل کنید. پهنای باند و سرعت در این مدل ها بالا بوده و قادرند اینترنت را به صورت همزمان در اختیار 10 کاربر قرار دهند. استفاده از مودم های جیبی باعث کاهش هزینه های خرید اشتراک می‌شود. این نوع سخت افزار توسط سیم کارت فعال شده و اتصال در آن از نوع بی سیم است. از مودم های جیبی در محیط های مختلفی از جمله منازل، دفتر کار، ماشین، رستوران و … استفاده می‌شود. یکی از مزیت های این سخت افزار عدم نیاز به کابل کشی و نرم افزار بوده به طوری که فقط با روشن کردن آن می‌توانید به اینترنت متصل شوید.

مودم همراه

مودم های همراه نیز اندازه های بسیار کوچکی داشته و به راحتی قابلیت حمل و نقل را دارند.  برای راه اندازی این مودم ها تنها کافیست سیم کارت خود را شارژ کرده و بسته اینترنت برای آن خریداری کنید و در داخل مودم قرار دهید‌. توجه داشته باشید که میزان سرعت و پوشش دهی اینترنت کاملا به اپراتور سیم کارت شما بستگی دارد. دو  مدل از متداول ترین و رایج ترین مودم های همراه به صورت زیر است:

1ـ مودم شارژی یکی از کاربردی ترین  مودم های همراه بوده که می‌توان آن را با وسیله کابلی مخصوص شارژ کرد.

2ـ یکی دیگر از انواع مودم های همراه مودم دانگل بوده که مجهز به پورت USB شده است. برای استفاده از این مودم باید آن را از طریق پورت USB به پاور بانک و یا لپ تاپ متصل کرد.

مودم فیبر نوری

یکی از مدرن ترین، جدیدترین و پرسرعت ترین انواع مودم ها مودم فیبر نوری است. متاسفانه استفاده از مودم فیبر نوری در تمام نقاط جهان امکان پذیر نبوده و فقط در مناطقی که مجهز به این تکنولوژی شده اند، قابل استفاده است. برای استفاده از تکنولوژی فیبر نوری لازم است از مخابرات تا داخل  مکان مورد نظر کابل کشی شود. مودم های فیبر نوری امکان اتصال چندین کاربر را به صورت همزمان به اینترنت پرسرعت فراهم می‌کنند.

مودم WIMAX

مودم های WIMAX با استفاده از سیم کارت به شبکه های اینترنت متصل می‌شوند. یکی از مزیت های این نوع مودم ها اتصال به اینترنت بدون نیاز به خط تفلن است. این سخت افزار مناسب برای مکان هایی بوده که دسترسی به خط ثابت اینترنت امکان پذیر نیست.

انواع مودم بر اساس نوع اتصال

نوع اتصال مودم ها

مودم ها انواع مختلفی دارند و اتصال در آنها می‌توان به صورت بی سیم، سینی و یا هر دو باشد. در ادامه به توضیح هر کدام از این اتصالات می‌پردازیم:

1ـ مودم سیمی

مودم های سیمی اتصال به اینترنت را از طریق سیم برقرار می‌کنند.  بر روی این مودم ها یکی پورت های USB و LAN و یا هر دوی آنها وجود دارد که اغلب کاربران با استفاده از درگاه LAN  به اینترنت متصل می‌شوند.‌ اغلب مودم های سیمی فقط یک پورت اتصال دارند و این مورد می‌تواند در تعداد دستگاه های متصل به آن محدودیت ایجاد کند، یعنی فقط یک دستگاه قابلیت اتصال به آن را دارد.

2ـ مودم بی سیم

با وجود محدودیت هایی که مودم های سیمی در برقراری اتصال ایجاد می‌کرد، نسل جدیدی از این سخت افزار به نام مودم های سیمی وارد بازار شد. اگر چه مودم های بی سیم تیز از طریق سیم اینترنت را دریافت می‌کنند اما اشتراک گذاری آنها بین دستگاه های مختلف به صورت وایرلس و یا بی سیم انجام می‌گیرد.‌  با استفاده از این مودم می‌توان به صورت بی سیم به اینترنت متصل شد، تنها کافیست دستگاه مورد نظر مجهز به وای فای باشد تا اتصال به اینترنت صورت گیرد. با استفاده از این مودم دستگاه های زیادی می‌توانند به صورت همزمان به اینترنت متصل شوند.

بیشتر بخوانید: وایرلس چیست؟

3ـ مودم های بی سیم و سیم دار

برخی از مودم های موجود در بازار هم به صورت بی سیم و هم از طریق سیم به اینترنت متصل می‌شوند که به این نوع مودم ها، مودم_روتر می‌گویند. با استفاده از این نوع مودم شما می‌توانید کامپیوتر خود را از طریق کابل به اینترنت متصل کنید.‌ همچنین شما می‌توانید از طریق وای فای به صورت بی سیم به این سخت افزار متصل شوید.

3ـ مودم TD_LTE

مودم های TD_LTE می‌توانند اینترنت را با سرعت بالایی به صورت بی سیم در اختیار کاربران خود قرار دهند. این مودم تقریبا مشابه با مودم وایمکس بوده اما سرعت بالاتری دارد. مودم های TD_LED برای اتصال به خط تلفن ثابت نیاز ندارند، بنابراین می‌توان از آنها در هر مکانی استفاده کرد.

5ـ مودم روتر

مودم روتر یا مودم های سیم کارت خور اتصال به اینترنت را از طریق سیم کارت فراهم می‌کنند. این نوع سخت افزار تکنولوژی جداگانه ای نداشته و از همان شبکه ای که گوشی هوشمند به آن متصل می‌شود، استفاده می‌کنند. پهنای باند این مودم 3G و 4G بوده و در حال حاضر سه نوع مختلف از این مودم در بازار موجود است:

  • مودم های دانگل: این مودم ها مجهز به پورت USB هستند که از طریق این پورت به پاور بانک، لپ تاپ و یا کامپیوتر متصل می‌شوند.
  • مودم های ثابت: این مدل مودم ها امکان اتصال به اینترنت را هم از طریق سیمی و هم بدون سیم فراهم می‌کنند.
  • مودم های جیبی: این مودم ها اندازه کوچکی داشته و قابل حمل و نقل به مکان های مختلف هستند. مودم های جیبی به وسیله کابل مخصوص خود شارژ می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اکسس پوینت چیست؟

یک مودم خوب چه ویژگی هایی دارد؟

خرید مودم خوب

درست است که  همه مودم ها امکان اتصال به شبکه جهانی اینترنت را فراهم می‌کنند، اما به دلیل وجود کمپانی های مختلف در ساخت این سخت افزار تفاوت هایی از نظر سرعت، پهنای باند، قیمت و … با هم دارند. از ویژگی های یک مودم خوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت بالا در انتقال داده
  • پهنای باند زیاد
  • پشتیبانی از استانداردهای پیشرفته و جدید
  • محافظت از شبکه و دستگاه های متصل شده به آن
  • عملکرد پایدار
  • آنتن دهی قوی

بهترین مودم ها در بازار جهانی کدامند؟

با توجه به اهمیت اینترنت و تقاضای روز افزون برای مودم، شرکت های زیادی در حال ساخت این سخت افزار هستند. بدیهی است که کیفیت ساخت مودم های موجود در بازار مشابه هم نیست. اگر قصد خرید مودم را دارید، ابتدا باید با بهترین و معتبرترین برندهای آن آشنا شوید. ۵ مورد از برترین مودم های موجود در بازار به صورت زیر است:

1ـ مودم D_LINK

یکی از برترین و با کیفیت ترین مودم ها مربوط به کمپانی D_LINK بوده که رتبه اول را در بازار جهانی به خود اختصاص داده است. این سخت افزار انواع مختلفی داشته و یکی از متداول ترین مودم های استفاده شده در جهان است. این مودم نصب آسان و راحتی داشته و راه اندازی آن نیاز به تخصص و مهارت ندارد. مودم D_LINK قادر است اینترنت پر سرعت و با کیفیتی را در اختیار کاربران خود فراهم کند و با وجود این مودم می‌توان به صورت همزمان از اینترنت و تلفن استفاده کرد. در صورت استفاده از اینترنت با مودم D_LINK تلفن آزاد بوده و اشغال نمی‌شود. با این مودم نیازی به پرداخت تلفن نیست.

تجهیزات اولیه  مودم برند D_LINK نسبت به دیگر مودم ها گرانتر است. در محیط هایی که اشتراک مودم D_LINK وجود ندارد، نمی‌توان از اشتراک این مودم استفاده کرد.  سرعت این مودم در انتقال فایل و داده ها معمولی بوده و دچار افت و خیز می‌شود. به دلیل وجود تجهیزات شبکه در مخابرات، امکان تغییر خط تلفن وجود ندارد. کمپانی D_LINK هم اکنون در 64 کشور و 127 شهر دارای نمایندگی فعال بوده که برای خرید مدل های مختلف مودم های برند دی لینک همراه با ضمانت نامه می‌توانید به این مراکز مراجعه کنید.

2ـ مودم نت گیر

مودم های شرکت نت گیر همگی معتبر بوده و از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند به طوری که در بازار جهانی رتبه دوم را دارند. یکی از ویژگی هایی که توجه افراد زیادی را به این برند مودم جلب کرده است، سرعت انتقال بالای داده هاست. مودم نت گیر امنیت بالایی داشته و امکان اتصال 15 کاربر را به صورت همزمان به اینترنت فراهم می‌کند. در تنظیمات این مودم VPN وجود دارد. این مودم ها قیمت بالایی دارد اما متاسفانه نمایندگی فعال و معتبری در ایران ندارد. مودم های برند نت گیر  در ایران بدون ضمانت نامه به فروش می‌رسند.

3ـ مودم Cisco_ Linksys

مودم های برند Linksys زیر مجموعه‌ کمپانی Cisco بوده و از لحاظ کیفیت در رتبه سوم بازار جهانی قرار دارند. مودم Linksys دو بانده بوده و از تکنولوژی VDSL پشتیبانی می‌کند.  مودم های این برند مجهز به  استاندارد AC750 هستند، یعنی امکان اتصال به اینترنت پر سرعت را فراهم کرده و قادرند داده ها را با سرعت بسیار بالایی انتقال دهند. مودم های Linksys مجهز به پورت اتصال USB شده اند. متاسفانه این مودم ها قیمت بسیار بالایی دارند و شرکت Linksys تا کنون هیچ ضمانت نامه ای برای آنها در ایران ارائه نکرده است.

4ـ مودم TP_LINK

رتبه چهارم مودم در بازار جهانی TP_LINK تعلق دارد. امروزه این سخت افزار در بیش از 120 کشور جهان عرضه می‌شود و جز متداول ترین مودم ها به شمار می‌آید. برند TP_LINK در ایران دارای نمایندگی فعال بوده، بنابراین برای خرید مدل های مختلف این سخت افزار همراه با ضمانت نامه  می‌توانید از طریق این مراکز اقدام کنید. کیفیت بالا و قیمت ارزان  سبب شده تا مودم های برند TP_LINK نسبت به دیکر مودم ها بسیار مورد توجه قرار گیرند. آنتن دهی قوی و کانفیگ (پیکر بندی) راحت از دیگر ویژگی های این مودم است.

متاسفانه مدل های ابتدایی این برند مودم پورت USB و LAN را ندارد، بنابراین توصیه می‌شود مدل های بالاتر و جدیدتر این سخت افزار را خریداری کنید. مودم های TP_LINK نسبت به مودم های رده بالاتر طول عمر کمتری دارد. از معایب این سخت افزار سرعت های بالا را پشتیبانی نمی‌کند و تنظیمات راحتی دارد که از معایب آن است.

5ـ مودم Huawei

این مودم در رتبه پنجم مودم های جهانی قرار داشته و قیمت ارزان و مناسبی دارد. مودم های هواوی در ایران دارای نمایندگی فعال هستند، بنابراین می‌توانید مدل های مختلف مودم های هواوی را با قیمتی مناسب همراه با ضمانت نامه از این مراکز خریداری کنید. کانفیگ یا پیکربندی این مودم ساده بوده و نیاز به مهارت و تخصص ندارد. سرعت این سخت افزار در انتقال داده معمولی بوده و طول عمر پایین تری در مقایسه با مودم های رده بالاتر دارد‌. سرعت در مودم های برند هوای متغیر بوده و دچار افت و خیز می‌شود‌. به دلیل وجود تجهیزات شبکه در مخابرات، نمی‌توان خط تلفن را تغییر داد.

راهنمای خرید بهترین مودم

امروزه استفاده از اینترنت بسیار فراگیر شده است، به طوری که تعداد کاربرانی که از اینترنت استفاده می‌کنند روز به روز در حال افزایش است. اغلب مردم در هنگام خرید مودم دچار سردرگمی می‌شوند و از خود می‌پرسند که چه نوع مودمی برای من مناسب است؟ اگر قصد خرید مدل های مختلف این سخت افزار را دارید به نکات زیر توجه کنید:

  • پهنای باند مودم

یکی از مواردی که بر روی محدوده پوشش دهی و سرعت انتقال داده ها تاثیر می‌گذارد، پهنای باند است. پهنای باند در مودم های مختلف از 2.4 گیگا هرتز تا 5 گیگا هرتز متغیر است. مودم هایی با پهنای باند 2.4 گیگا هرتز طول موج موج بلند و قدرت بیشتری نسبت به مودم های 5 گیگا هرتز دارند. مودم هایی که قدرت بالایی دارند، به راحتی می‌توانند موانع را رد کنند، بنابراین می‌توان گفت پهنای باند 2.4 گیگا هرتز مناسب برای مکان های بزرگ همراه با مانع و پهنای باند 5 گیگا هرتز مناسب برای فضاهای کوچک است.

  • پورت

یکی از مهم ترین بخش های هر مودم پورت بوده که توجه به آن در روز خرید بسیار ضروری است. هر چه تعداد پورت های روی مودم بالاتر باشد، تعداد دستگاه های بیشتری می‌توانند به صورت همزمان به اینترنت متصل شوند. بنابراین اگر قصد دارید از طریق کابل به اینترنت متصل شوید، به تعداد پورت ها توجه کنید.

  • پوشش دهی

محدوده پوشش دهی در مودم های مختلف با هم متفاوت است. اگر این سخت افزار را برای استفاده در محیط های بزرگ می‌خواهید، باید مودم هایی با محدوده پوشش دهی بالا استفاده کنید. تمامی اطلاعات و مشخصات فنی مودم بر روی کارتن آن درج شده است. همچنین شما می‌توانید مشخصات فنی مودم را از فروشنده بپرسید.

  • به روز بودن

با پیشرفت علم و تکنولوژی کمپانی های سازنده مودم محصولات خود را ارتقا می‌دهند. در روز خرید به دنبال مودم های به روز و جدید باشید چرا که این مودم ها کیفیت و سرعت بیشتری نسبت به نسخه های قدیمی دارند.

  • قیمت مودم

یکی از دغدغه های همه افراد در هنگام خرید مودم قیمت آن است. مشکلات اقتصادی و کم شدن توان خرید، مسئله قیمت را بسیار مهم کرده است. از جمله عواملی که بر قیمت مودم تاثیر گذارند می‌توان به محدوده پوشش دهی، پهنای باند، سرعت انتقال داده، سایر مشخصات فنی و از همه مهم تر شرکت سازنده آن اشاره کرد. انتخاب مودم های به روز با مشخصات فنی مطلوب نسبت به نسخه های قدیمی گرانتر است، اما در عوض اینترنت پر سرعت و با کیفیت تری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

برای خرید تجهیزات شبکه و انواع مودم می توانید با کارشناسان فون سیستم در ارتباط باشید. در صورتی که آشنایی با انواع مودم ندارید و نمی دانید نوع کارکرد مودم چیست؟ بهتر است حتما از مشاوره رایگان متخصصین ما استفاده کنید تا خریدی مطمئن داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
47763