اکسس پوینت چیست؟

اکسس پوینت چیست؟

از اکسس پوینت، نقطه دسترسی، Access Point یا به اختصار AP در شبکه های بیسیم (وایرلس) استفاده می‌شود. این سخت افزار سبب گسترش شبکه شده و به کاربران زیادی اجازه اتصال همزمان به اینترنت را می‌دهد. Access Point در انواع گوناگونی از جمله داخلی، خارجی، پنلی، تک فرکانس و دو فرکانس ساخته می‌شود. وجود مزایایی همچون پوشش شبکه گسترده، نرخ بالای انتقال سیگنال، اشتراک گذاری اینترنت و … سبب استفاده از این دستگاه در مکان هایی همچون منازل، سازمان ها، هتل، فروشگاه و دیگر مکان ها شده است.

از معایب AP ها می‌توان به امنیت پایین در صورت پیکربندی نامناسب، تداخل با شبکه های دیگر، ظرفیت اتصال کم در برخی مدل ها اشاره کرد. اگر قصد خرید اکسس پوینتی متناسب با نیاز و هدف خود دارید، بهتر است در روز خرید به مواردی همچون برند، قیمت، کاربرد، تکنولوژی های به کار رفته در آن، آنتن دهی، پورت شبکه و سرعت وایرلس توجه کنید. این موارد تاثیر زیادی در کاهش و یا افزایش قیمت AP نیز دارند. امکان اتصال بیسیم از طریق مودم هایی که درون خود اکسس پوینت دارند، وجود دارد.

منظور از اکسس پوینت چیست؟

امروزه در سازمان های بزرگ و کوچک، ادارات، منازل و … از اکسس پوینت به منظور راه اندازی شبکه های بیسیم و گسترش این شبکه ها استفاده می‌شود. معنی واژه انگلیسی Access Point  همان نقطه اتصال است و امکان اتصال انواع دستگاه های سیمی را به شبکه بیسیم فراهم می‌کند. این سخت افزار انواع گوناگونی داشته و می‌تواند قابلیت دسترسی افراد زیادی حداقل 10 و حداکثر 1500 نفر را به AP به وجود آورد. در سازمان های بزرگ و پر رفت و آمد به دلیل جمعیت بالای پرسنل از دستگاهی استفاده می‌شود که بتوان افراد زیادی را به آنها متصل کرد.

انواع اکسس پوینت کدامند؟

برای ایجاد شبکه های محلی و شهری به صورت بیسیم از دو نوع Accees Point استفاده می‌شود که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم:

  • داخلی (INDOOR)

امواج  APهای داخلی ضعیفی بوده و از آنها در مکان های کوچک مانند منازل، مجتمع ها، شرکت و ادارات کوچک استفاده می‌شود. محدوده پوشش دهی اکسس پوینت های داخلی فقط در مکان مورد کاربرد است. البته امروزه برای تقویت امواج در  APهای داخلی از دستگاه تقویت کننده امواج استفاده می‌کنند.

  • خارجی (OUTDOOR)

از Access Point Outdoor در مکان های روباز استفاده می‌شود. این دستگاه به گونه ای طراحی و ساخته شده که مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب، باران، گرد و غبار، گرما و سرمای شدید و سایر شرایط نامساعد اقلیمی را دارد. از موارد کاربرد AP های خارجی می‌توان به دکل های مخابراتی و ایستگاه های اتوبوس BRT استفاده می‌شود. اکسس پوینت های خارجی در مقایسه با نوع داخلی آن قیمت بالاتری دارند.

  • تک فرکانس

یکی از انواع نقطه ی دسترسی  که در اغلب موارد در AP وای فای کاربرد دارد، دستگاه های تک فرکانس یا Single Frequency است. پشتیبانی از 2.4G و نرخ انتقال از 150 مگابایت بر ثانیه تا 450 مگابایت بر ثانیه از ویژگی های این دستگاه است.

  • دو فرکانس

نرخ انتقال در  APهای دو فرکانس در مقایسه با دستگاه های های تک فرکانس بالاتر بوده و  پشتیبانی از 2.2G، 5.8Gو8.8G به طور همزمان از ویژگی های این دستگاه است.

  • تجاری

نام APهای تجاری، اینترپرایزی است و از آنها در مراکز تجاری، ادارات و سازمان های بزرگ با تعداد زیاد پرسنل کارکنان استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند امکان دسترسی کاربران زیادی را به طور همزمان به اینترنت امکان پذیر کند.

  • پنلی

APهای پنلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

دیواری

محل نصب این نوع  APها در داخل دیوار بوده و در مدل ها و برندهای متنوعی در بازار موجود هستند. نرخ انتقال در این نوع Access Point بالا بوده و  با توجه به مدل آنها از 150 مگابایت بر ثانیه تا 300 مگابایت بر ثانیه متغیر است.

2ـ سقفی

این نوع اکسس پوینت ها را بر روی دیوار و یا سقف نصب کرده و در دو نوع تک فرکانس و دو فرکانس ساخته می‌شوند. فرکانس AP های سقفی بسیار بالا بوده و همین امر سبب استفاده گسترده آنها در مکان های مختلفی از جمله ادارات، شرکت ها و منازل شده است.

کاربرد اکسس پوینت چیست؟

کاربرد اکسس پوینت چیست؟

امروزه وجود اینترنت در سازمان ها، دفاتر، ادرارات و … به یک اصل بسیار مهم تبدیل شده است. Access Point با اتصال به کابل اترنت و یا روتر می‌تواند سیگنال های وای فای را در مکان مورد کاربرد تامین کرده و سبب دسترسی کاربران زیادی به اینترنت شوند. امروزه کاربران زیادی برای دسترسی به اینترنت از انواع مختلف نقطه دسترسی استفاده می‌کنند. بعضی از مدل های AP به عنوان گیرنده های وای فای عمل کرده، برخی دیگر از مدل های این دستگاه امکان اتصال به بلوتوث و دیگر دستگاه های بیسیم را دارد.

اکسس پوینت ها می‌توانند سیگنال ها را تقویت کنند، بنابراین از این دستگاه به منظور تقویت سیگنال وای فای استفاده می‌شود. از AP ها در مکان های مختلفی اعم از سازمان های بزرگ و کوچک، ادارات، شرکت ها، مجتمع، مناطق، رستوران، هتل، کافی شاپ، فروشگاه و … استفاده می‌شود. توجه کنید اگر این دستگاه را برای استفاده در محیط های بزرگ می‌خواهید، برای انتقال بهتر و سرعت بیشتر می‌توانید از چندین AP استفاده کنید.

مزایای استفاده از اکسس پوینت چیست؟

ویژگی ها و مزیت های انواع مختلف Access Point سبب شده تا از این دستگاه در مکان های مختلفی استفاده شود. دلایل استفاده از APها و مزایای آنها به صورت زیر است:

  • پوشش شبکه

یکی از مزیت های انواع مختلف اکسس پوینت گسترده بودن محدوده پوشش شبکه است. استفاده از این دستگاه در مکان های بزرگ امکان اتصال کارکنان به شبکه در محدوده های وسیع تری را فراهم می‌آورد.

  • دسترسی بالا

انواع و مدل های مختلف اکسس پوینت به کاربران زیادی اجازه اتصال به اینترنت بیسیم را می‌دهد. حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۵۰۰ کاربر با توجه به مدل Access Point به صورت همزمان می‌توانند به این دستگاه متصل شوند.

  • انتقال سیگنال

یکی از دلایل استفاده گسترده از انواع اکسس پوینت ها انتقال گسترده سیگنال در آنهاست. محدوده انتقال سیگنال در این سخت افزار بسیار بالا بوده و از 100 متر تا 300 متر متغیر است. برای افزایش محدوده انتقال سیگنال می‌توان از تعداد Access Pointهای بیشتری استفاده کرد و این ویژگی دستگاه مورد نظر را برای استفاده در مکان های بزرگ مناسب کرده است.

  • انتقال اینترنت

اکسس پوینت به معنی نقطه دسترسی بوده و یکی از مزیت های آن اشتراک گذاری اینترنت در دستگاه های بیسیم است. تمام دستگاه های متصل به این دستگاه می‌توانند به صورت همزمان به اینترنت دسترسی داشته باشند.

  • نصب آسان

یکی از ویژگی هایی که سبب استفاده گسترده از  انواع مختلف AP شده، نصب و اجرای آن است. بعد از اتصال دستگاه به شبکه موجود و انجام تنظیمات مورد نیاز می‌توانید از آن استفاده کنید.

معایب استفاده از اکسس پوینت چیست؟

اکسس پوینت در کنار مزایای فراوان دارای عیب هایی نیز هست. سازمان ها و سایر محیط ها با توجه به نیاز و اهداف خود می‌توانند تصمیم بگیرند که این وسیله را خریداری کنند یا خیر. به طور کلی معایب Accees Point به صورت زیر است:

  • امنیت پایین

یکی از معایب APها امنیت پایین آنها در مقایسه با روترها است. به عنوان مثال در هنگام حملات نفوذ، شاهد ایمنی کمتری از این دستگاه هستیم و همین امر می‌تواند آسیب های زیادی به شبکه بیسیم وارد کند. بنابراین جهت جلوگیری از نفوذ افراد به شبکه و سو استفاده از آن، پیکر بندی و تنطیمات دستگاه را به درستی و با دقت زیاد انجام دهید.

  • ظرفیت کم

اکسس پوینت های مدل پایین و ارزان قیمت ظرفیت کمتری برای اتصال همزمان کاربران دارند. گرچه این مورد از عیوب این دستگاه محسوب نمی‌شود، چرا که در صورت نیاز به اتصال بیشتر می‌توانید مدل های پیشرفته آن را تهیه کنید.

  • کابل اترنت

اتصال Access Point به شبکه از طریق کابل اترنت صورت می‌گیرد. این امر سبب می‌شود تا نصب APها در مکان های مختلف با محدودیت روبرو شود.

  • سرعت پایین

اگرچه استفاده از انواع مختلف اکسس پوینت می‌تواند سبب نرخ بالای انتقال داده شود، اما در صورتیکه تعداد دستگاه های متصل شده به AP بالا باشد، با افت سرعت مواجه خواهد شد. برای جبران سرعت انتقال داده از چند دستگاه استفاده کنید.

  • تداخل با شبکه های دیگر

استفاده از چندین اکسس پوینت در سازمان های بزرگ سبب ایجاد تداخل در فرکانس های مشابه و افزایش نویز خواهد شد که نتیجه آن اختلال در عملکرد Access point است.

در هنگام استفاده از Access Point توجه به چه مواردی ضروری است؟

نحوه کار اکسس پوینت

برای استفاده درست تر و بهینه تر از انواع مختلف اکسس پوینت ها توجه به موارد زیر ضروری است:

  • این سخت افزار نسبت به نویز و امواج اضافی از خود حساسیت نشان می‌دهند و این امر سبب اخلال در عملکرد آنها می‌شود. برای کارایی بهتر APها، آنها را در مکان های به دور از نویز و امواج نصب کنید.
  • وجود دیوارها بر عملکرد اکسس پوینت ها تاثیر منفی دارد. توجه کنید که دیوار برای APها به عنوان مانع عمل کرده و کارایی آنها را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.
  • AP ها برای عملکرد بهینه در شبکه حتما باید به یک سرور یا روتر اتصال یابند.
  • اگر در یک سازمان از چند Access Point استفاده می‌کنید، به منظور سازگاری و رومینگ بین آنها از یک برند استفاده کنید.
  • در محیط هایی که تعداد کارکنان، پرسنل و تردد افراد بالا است، از اکسس پوینت های با ظرفیت بالا استفاده کرده تا بتوانید نیاز سازمان را رفع کنید.

نکات مهم در خرید اکسس پوینت

راهنمای خرید اکسس پوینت

به دلیل وجود انواع مختلف اکسس پوینت ها، در روز خرید این دستگاه باید نکات زیادی را مورد توجه قرار دهیم. راهنمای خرید Access Point به صورت زیر است:

  • برند

اولین و مهم ترین نکته در روز خرید APها توجه به برند آن است. اگر دوست دارید خریدی کاربردی در این زمینه داشته باشید، حتما برندهای معتبر و پرفروش را خریداری کنید.‌ اگر برند دستگاه معتبر باشد، خیال شما از لحاظ کیفیت، کارایی، عملکرد و طول عمر آن راحت خواهد شد. پس توصیه می‌شود که یکبار برای همیشه هزینه کنید و خود را از خرید اکسس پوینت های دیگر و هزینه های مربوط به تعمیرات آن معاف کنید.

  • کاربرد

اگر دوست دارید از Access Point نهایت استفاده بهینه را داشته باشید، ابتدا مشخص کنید که این وسیله را برای کاربرد در چه مکانی احتیاج دارید. این دستگاه در انواع مختلف با ظرفیت های متعدد ساخته می‌شوند. بدون شک دستگاه هایی که ظرفیت اتصال پایینی دارند، برای استفاده در مکان های بزرگ مناسب نیستند و نمی‌توانند نیاز سایر افراد را برطرف کنند. بنابراین برای سازمان های بزرگ و پر رفت و آمد APهای پیشرفته را خریداری نمایید.

  • دو بانده و تک بانده

اگر به دنبال اکسس پوینتی با پوشش دهی و سرعت وایرلسی بالایی هستید، APهای دو بانده بهترین گزینه هستند. دستگاه های دو بانده از تک بانده گرانتر بوده و طرفداران و خریداران بیشتری نیز دارند.

  • توجه به پورت شبکه

اکسس پوینت ها از نظر پورت شبکه در دو گروه مگابایت و گیگابایت ساخته می‌شوند. سرعت انتقال در APهای مجهز به پورت گیگابایتی در مقایسه با دستگاه های مگابایتی بالاتر است.

  • سرعت وایرلس

یکی از نکات قابل تامل در هنگام خرید انواع مختلف Access Pount توجه به سرعت وایرلس است. سرعت انتقال در انواع مختلف این دستگاه از 150 تا 450 مگابایت بر ثانیه متغییر است. خرید اکسس پوینت هایی با سرعت انتقال بالای 300 مگابایت بر ثانیه می‌تواند انتظارات شما را برآورده کند.

  • قابلیت POE

معمولا برای نصب و راه اندازی دستگاه هایی مانند دوربین مداربسته، دستگاه DVR و … به کابل شبکه و برق نیاز داریم. وجود تکنولوژی POE در انواع مختلف AP سبب تامین برق مورد نیاز دستگاه و عدم نیاز به برق در هنگام نصب و راه اندازی آن می‌شود. در روز خرید این دستگاه حتما به وجود و عدم وجود قابلیت POE توجه کنید.

  • آنتن دهی

توجه به آنتن دهی دستگاه Access Point در روز خرید بسیار مهم است. همه افراد دوست دارند دستگاهی را خریداری کنند که محدوده پوشش دهی بالایی داشته باشد. در روز خرید به سراغ دستگاه هایی با قدرت آنتن دهی بالاتر بروید.

  • قیمت اکسس پوینت

اکسس پوینت ها انواع مدل های متنوعی دارند، همین امر سبب شده تا این دستگاه قیمت های متفاوتی در بازار داشته باشد. در روز خرید دستگاه AP به بودجه خود توجه کنید و متناسب با آن خرید خود را انجام دهید. اگر بودجه کافی ندارید، هیچ گاه به سراغ برندهای نامعتبر نروید چرا که شما به صورت روزانه با این دستگاه سرو کار دارید و هر گونه کندی و اختلال در عملکرد آن می‌تواند سبب کلافگی شما شود .

عوامل موثر بر قیمت اکسس پوینت

به دلیل اهمیت وجود اینترنت و غیر قابل حذف بودن آن در مکان های مختلف، شرکت های زیادی به ساخت انواع مدل های اکسس پوینت مشغول هستند. اگر به قصد خرید این دستگاه به بازار مراجعه کرده و یا در وب سایت های آنلاین جست و جو کرده باشید، متوجه قیمت های متنوع این دستگاه خواهید شد. شاید از خود بپرسید که چه عواملی سبب تغییر قیمت APها می‌شود؟ اگر تمام AP ها یک وظیفه مشترک دارند، پس دلیل این همه تفاوت قیمت چیست؟

یکی از عواملی که به طور مستقیم بر قیمت Access Point تاثیر گذار است، کمپانی سازنده آن است.‌ همه کمپانی ها در ساخت این دستگاه از مواد، متریال و تکنولوژی های یکسانی استفاده نمی‌کنند، بنابراین کیفیت های متنوعی از AP با کارایی، عملکرد و طول عمر متنوعی در بازار موجود است. برندهای متنوعی از این دستگاه در بازار وجود دارد که هر کدام از آنها توسط یک کمپانی ساخته شده است. برند این سخت افزار از جمله عواملی است که در کاهش و یا افزایش قیمت این دستگاه تاثیر گذار است.

به طور کلی از جمله عوامل تاثیر گذار بر قیمت دستگاه اکسس پوینت می‌توان به نوع AP (داخلی، بیرونی، تک فرکانس، دو فرکانس و …)، پورت شبکه، سرعت وایرلس، میزان آنتن دهی و وجود تکنولوژی های به کار رفته در این دستگاه مانند POE اشاره کرد.

منظور از مودم اکسس پوینت چیست؟

مودم اکسس پوینت

یکی از سوالاتی که در ذهن کاربران به وجود می‌آید این است که مودم اکسس پوینت چیست؟ به دلیل اهمیت اینترنت مودم به یکی از وسایل ضروری و کاربردی تبدیل شده که در اغلب منازل وجود دارد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند عامل اتصال به اینترنت مودم بوده و هیچ ربطی به نقطه دسترسی ندارد. اما جالب است بدانید که در داخل مودم اکسس پوینتی قرار دارد که دسترسی شما به اینترنت را به صورت بیسیم فراهم می‌کند.

البته برخی مودم های ارزان قیمت برای اتصال به اینترنت به کابل شبکه نیاز دارند، دلیل این امر عدم وجود اکسس پوینت داخلی در مودم است. مودم هایی که درون خود این سخت افزار را دارند، مدل پیشرفته تری داشته و از مودم های فاقد AP گرانتر هستند. بنابراین می‌توان گفت یکی از عوامل موثر بر قیمت انواع مودم وجود و یا عدم وجود Access Point در داخل آن است.

تفاوت مودم و اکسس پوینت در چیست؟

برای اینکه فرق اکسس پوینت با مودم را بدانید بهتر است ابتدا با تعریف کلی مودم آشنا شوید:

مودم یکی از سخت افزارهای بسیار کاربردی بوده که وظیفه آن اتصال کامپیوتر و روتر به اینترنت است. برای دسترسی به اینترنت از طریق مودم به خط تلفن یا فیبر نوری احتیاج دارید. به طوری که اتصال به اینترنت از طریق متصل کردن مودم به خط تلفن یا فیبر نوری صورت می‌گیرد. نقش مودم تبدیل سیگنال های دیجیتال به سیگنال آنالوگ و انتقال آن از خط تلفن به کابل است. بسیاری از افراد با اینکه روزانه با انواع مودم و Access Point سر و کار دارند، فرق بین این دو دستگاه را نمی‌دانند. فرق مودم با اکسس پوینت به صورت زیر است:

وظیفه  Acceess Pointها ایجاد ایجاد شبکه محلی بیسیم و تقویت سیگنال های ارتباطی است. از طریق APها نمی‌توان به طور مستقیم به اینترنت دسترسی پیدا کرد. نقطه دسترسی دستگاه های مختلف را به شبکه وای فای متصل می‌کند. اکسس پوینت ها برای توسعه و گسترس شبکه وایرلس بهترین گزینه هستند. در صورتی که با استفاده از مودم می‌توان به اینترنت دسترسی پیدا کرد.

از مودم ها در مکان های کوچک مانند شرکت ها و کسب و کارهای جمع و جور استفاده می‌شود، اما از Acceess Point ها می‌توان در مکان های بزرگ نیز بدون هیچ گونه محدودیتی استفاده کرد. جالب است بدانید برخی از مدل های مودم قابلیت تبدیل به AP را دارند اما عکس این قضیه ممکن نیست، زیرا در مودم ها برخی قابلیت ها و تکنولوژی هایی وجود دارد که AP ها از وجود آن بی بهره اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
47763