وایرلس چیست؟

وایرلس چیست؟

وایرلس به معنای تکنولوژی برقراری ارتباطات بدون استفاده از هر گونه سیم و کابل است. وایرلس بر اساس نوع کاربرد، منطقه و میزان برد دارای انواع مختلفی است که از جمله آن ها می‌توان به WLAN، WWAN، WMAN، WPAN، HN، Ad Hoc و …. اشاره کرد. در ادامه در مورد وایرلس چیست؟ و تفاوت های آن با وای فای صحبت خواهیم کرد.

ممکن است بسیاری از افراد وایرلس را با وای فای اشتباه بگیرند. در حالی که این دو با هم متفاوت هستند. وایرلس به منظور تکنولوژی ارتباطات بی سیم است. در حالی که وای فای نوعی شبکه محلی بی سیم است که قابلیت اتصال دستگاه های مختلف را فراهم می‌کند. می‌توان گفت که وای فای نوعی وایرلس است. از جمله دیگر تکنولوژی های وایرلس دار می‌توان به شارژر وایرلس و هدفون وایرلس دار اشاره کرد.

منظور از وایرلس چیست؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که پس از ورود به مکان خاصی ببینید که افراد حاضر در آن مکان می‌پرسند که آیا رمز وای فای وایرلس است؟ ممکن است شما نیز با این واژه آشنایی نداشته باشید. در این مطلب قصد داریم به شما توضیح دهیم که وایرلس چیست و چه کاری انجام می‌دهد. در واقع وایرلس اصطلاحی است که مربوط به ارتباطات مخابراتی بوده و برای توصیف آن به کار می‌رود. سیستم وایرلس سیستم بی سیم نیز نامیده می‌شود چرا که در این سیستم از نوعی امواج مغناطیسی به جای سیم و کابل جهت انتقال سیگنال در بخشی از مسیر ارتباطات یا تمام آن استفاده می‌شود. تاریخچه نخستین وایرلس بی سیم به اوایل قرن ۲۰ و با استفاده از رادیو تلگراف برمی‌گردد. در سال های بعد با توجه به این که امکان انتقال صدا و موسیقی به صورت وایرلس با استفاده از مدولاسیون فراهم شد و رادیو اختراع شد.

انواع وایرلس چیست؟

شبکه های وایرلس بر اساس نوع برد و نوع منطقه، کاربرد و نوع سیگنال به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شود.

تقسیم بندی بر اساس نوع برد

همان گونه که گفته شد انواع وایرلس بر اساس میزان برد به دو دسته کوتاه برد و بلند برد تقسیم بندی می‌شوند.

  • وایرلس کوتاه برد

کاربرد وایرلس کوتاه برد برای شبکه هایی با مناطق محدود است‌. همان گونه که از نامش پیداست این شبکه ها برد کوتاهی داشته و برای استفاده در مناطقی با وسعت محدود قابل استفاده هستند. وایرلس کوتاه برد در مواردی چون خانه ها، کارخانه های تولیدی، شبکه های شخصی PAN، کامپیوترهای قابل حمل، سازمان ها، مدارس، شبکه های محلی LAN و این قبیل موارد قابل استفاده است. رایج ترین باند فرکانسی در این وایرلس ها ۲.۴ گیگا هرتز و ۵ گیگا هرتز است. از جمله مزایای این وایرلس ها دسترسی کامل به شبکه های دنیا بدون پرداخت هزینه و دریافت مجوز است.

  • وایرلس بلند برد

این شبکه ها همان گونه که نام آن ها پیداست برد بسیار وسیع تری داشته و فرکانس ناشی از آن ها می‌تواند یک شهر، استان و منطقه را بر گیرد. هدف از راه اندازی شبکه وایرلس بلند برد راه اندازی و ارائه پوشش بی سیم در سراسر جهان است. در این شبکه ها اتصال توسط شرکت هایی ارائه می‌گردد که آن را به عنوان سرویس می‌فروشند. بنابراین از جمله معایب این نوع وایرلس نسبت به نوع کوتاه برد این است که دسترسی به آن مستلزم پرداخت هزینه است‌. در مقابل مزیت این شبکه برد بلند و پوشش دهی قوی و سرویس دهی سراسری آن است.

بیشتر بخوانید: تفاوت سوئیچ و روتر

تقسیم بندی وایرلس بر اساس نوع کاربرد

انواع وایرلس

وایرلس بر اساس نوع کاربرد و نقل و انتقال به دو دسته ثابت و قابل حمل تقسیم بندی می‌شود که به صورت زیر است:

  • وایرلس ثابت

این سیستم ها برای انتقال اطلاعات از آنتن های غیر قابل حمل استفاده می‌کنند. بنابراین نوع این وایرلس ها ثابت هستند. این سیستم جایگزین خوبی برای شبکه های کابلی بوده و با توجه به سرعت بالایی که دارد برای ارتباطاتی مانند تلویزیون که نیاز به سرعت بالا دارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • وایرلس قابل حمل

با توجه به این که این شبکه ها قابل حمل هستند از آن ها در مکان هایی خارج از خانه در دفترکار یا داخل وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سیستم برای انتقال اطلاعات از امواج رادیویی استفاده می‌کند و از جمله انواع آن می‌توان به نوت بوک، تلفن همراه، پیغام گیر و … استفاده کرد.

تقسیم بندی وایرلس بر اساس نوع منطقه، کاربرد و سیگنال

سیستم های وایرلس بر این اساس به انواع زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  • شبکه (Wireless Local Area Network) WLAN

شبکه WALN یا شبکه محلی بی سیم شبکه هایی هستند که امکان دسترسی به بی سیم را در محدوده خاصی (معمولا ۱۰۰ متر) فراهم می‌کنند. با توجه به این از شبکه های محلی در مکان هایی کمتر از ۱۰۰ متر مانند خانه، مدرسه، سازمان، آزمایشگاه ها، ادارات و ….. استفاده می‌شود. با اتصال به این شبکه ها کاربران در محدوده مشخص شده تحت پوشش شبکه بوده و امکان دسترسی به ارتباطات را دارند. این شبکه ها با نام تجاری وای فای Wi_Fi در بازار عرضه می‌شوند و توسط استاندارد lEEE ۸۰۲.۱۱ ساخته می‌شوند.

  • شبکه (Wireless personal Area Network) WPAN

شبکه WPAN یا شبکه بی سیم منطقه شخصی امکان دسترسی و پوشش را در محدوده خیلی کمی (حدودا ده متر) را فراهم می‌کند. با توجه به این که این شبکه انرژی کمتری صرف می‌کند هزینه کمتری در برداشته و ارتباط به دستگاه های مختلف در در فضای محدود شخصی فراهم می‌کند. شبکه WPAN امکان اتصال به دستگاه هایی چون تلفن های همراه هوشمند و PDA را فراهم آورده و روی فناوری هایی چون بلوتوث، lrDA، Zigbee ، UWB  و …. پخش می‌شود.

  • شبکه (Wireless Metropolitan Area Network) WMAN

شبکه WMAN یا شبکه بی سیم متروپولین شبکه ای است که امکان اتصال و دسترسی چندین دستگاه را به صورت همزمان تا منطقه وسیع تری مانند یک کلانشهر را فراهم می‌کند. این سیستم تحت نظارت استاندارد lEEE ۸۰۲.۱۶ ساخته شده و Wimax نیز نامیده می‌شود. نقشه کابل کشی این شبکه شباهت زیادی به سیستم وای فای دارد اما تفاوت آن با وای فای در برد قوی تر و پوشش بیشتر این سیستم است‌. سیستم WMAN با هدف ارائه داده های بی سیم پرسرعت از معماری نقطه به نقطه استفاده کرده است و دارای دو باند فرکانس است که یکی از آن ها از ۱۱_۲ گیگاهرتز و دیگری ۶۶_ ۱۰ گیگاهرتز است که توانایی انتقال ۷۰ مگابایت بر ثانیه از فاصله ۵۰ کیلومتری به تعداد زیادی کاربر دارد.

  • شبکه (Wireless Wide Area Network) WWAN

شبکه WWAN یا شبکه بی سیم منطقه گسترده شبکه ای است که برد وسیع تری از ۵۰ کیلومتر دارد و قابل استفاده در مکان های گسترده مانند شهر، منطقه، استان و حتی کشور است. این شبکه ها از طریق سیستم های ماهواره ای یا سایت های آنتن تحت مراقبت (ISP) نگهداری می‌شوند.

  • شبکه ترکیبی (Hybrid Network) HN

بدون شک شبکه های سیمی باید به طریقی با هم ارتباط داشته باشند. ایجاد ارتباط این دستگاه ها از طریق کابل یا سیم امکان پذیر است. از طرفی در شبکه های وایرلس نیاز به برقراری ارتباط بدون سیم وجود دارد. یعنی در مکانی که سایر شبکه ها بدون سیم بتوانند به کمک یک Access point اصلی با هم ارتباط داشته باشند. در شبکه ترکیبی نوعی اکسس پوینت وجود دارد متکی به سیگنال های بی سیم و باسیم بوده و دستگاه های سیمی به وسیله نوعی روتربه درگاه اترنت متصل می‌شوند.

  • شبکه (Wireless Ad Hoc Network) Ad Hoc

در واقع شبکه Ad Hoc نوعی شبکه درخواستی بداهه است که امکان اتصال دستگاه را فراهم می‌کند. این سیستم از دستگاهی به دستگاه دیگر کار می‌کند و در واقع در آن امکان اتصال بی سیم دستگاهی به دستگاه دیگر بدون اتصال اول روتر یا اکسس پوینت وجود دارد. این شبکه ها می‌توانند در هر شرایطی و در محیط های مختلف ایجاد شوند. این عامل باعث شده است که این شبکه برای اتصال سازمان های بزرگتر یا استفاده های شخصی ایده آل باشد.

بیشتر بخوانید: انواع کابل مخابراتی را بیشتر بشناسید

وای فای چیست؟

وای فای چیست؟

برای درک بهتر وایرلس چیست؟ باید با مفهوم وای فای نیز آشنا باشید. اغلب افراد گمان می‌کنند که وای فای همان کلمه Wireless Fidelity بوده و آن را با وایرلس اشتباه می‌گیرند. با این حال وای فای همان وایرلس نیست و با آن تفاوت هایی دارد. اگر شما نیز می‌خواهید بدانید تفاوت وایرلس با وای فای چیست تا انتها این مطلب را مطالعه کنید. وای فای در واقع نوعی شبکه بی سیم محلی است که به دستگاه هایی مانند تلفن همراه، تلویزیون، کامپیوتر، لب تاپ و …….. منتقل می‌شود.

لازم به دکر است که وایرلس در واقع یک سیستم و تکنولوژی ارتباطی بی سیم است و در واقع به هر نوع اتصال بدون سیم دستگاه های مختلف با هم گفته می‌شود. در حالی که وای فای نوعی سیگنال ارتباطی رادیویی مشخص است که امکان ایجاد ارتباط دستگاه های مختلف با هم را فراهم می‌کند. علیرغم تمام افتراقی که بین وایرلس و وای فای وجود دارد می‌توان گفت که در واقع هر دو هدف مشترکی دارند و این هدف همان ایجاد ارتباطات بدون استفاده از کابل است.

این قضیه باعث شده که بسیاری از افراد این دو کلمه را به جای یکدیگر به کار ببرند. با توجه به نوع تعریفی که از وایرلس و وای فای داشتیم می‌توان دریافت که در واقع وای فای نوعی یا زیر مجموعه ای از وایرلس است. چرا که وایرلس به تکنولوژی ایجاد ارتباطات بی سیم است و وای فای قادر است که این کار را انجام دهد. اما وای فای به هیچ وجه همان وایرلس نیست و شما نمی‌توانید این دو کلمه را به جای یکدیگر به کار ببرید.

وایرلس هدفون چیست؟

با توجه به تعاریفی که از وایرلس چیست؟ داشتیم که گفته شد به معنی فناوری ارتباطات بدون سیم است، ممکن است بسیتری از شما تصور کنید که منظور از وایرلس هدفون همان هدفون های بلوتوثی است. چرا که این هدفون ها هم بدون سیم قابلت اتصال به دستگاه های مختلف دارای بلوتوث را دارند. اما هدفون های وایرلس دار با هدفون های بلوتوثی کاملا متفاوت هستند. در ادامه مطلب به بررسی تفاوت های میان این دو نوع هدفون می‌پردازیم.

تفاوت هدفون بلوتوثی با هدفون وایرلس دار

یکی از سوالات دیگری که در مورد وایرلس چیست؟ می پرسند، بحث تفاوت هدفون بلوتوثی با هدفون وایرلس دار است. هدفون های بلوتوث دار می‌توانند بدون کابل قابلیت اتصال به دستگاه های مختلف را ایجاد کنند اما یکی از تفاوت های میان هدفون های بلوتوثی با وایرلس این است که هدفون های بلوتوث دار برای اتصال به دستگاه از امواج رادیویی استفاده می‌کنند در حالی که هدفون های وایرلس دار برای اتصال علاوه بر موج رادیویی از امواج مادون قرمز نیز استفاده می‌کنند.

یکی دیگر از تفاوت های این دو هدست میزان برد آن ها است. هدفون های بلوتوثی معمولا برد کوتاهی دارند که اغلب حدود ده متر است در حالی که سیستم وایرلس امکان ایجاد برد وسیع تری حدود ۱۰۰ متر را فراهم می‌کند. هدفون های بلوتوثی ممکن است کیفیت صدای خوبی در حد هندزفری یا هدفون های سیمی به شما ارائه نکنند. هدفون های وایرلس دار کیفیت صدای بهتری به نسبت هدست بلوتوثی دارند اما ممکن است کیفیت صدای آن ها از هدست سیم دار کمتر باشد.

یکی دیگر از تفاوت هدست های بلوتوثی و وایرلس دار نوع گیرنده آن ها است. شما با استفاده از هدفون های بلوتوثی می‌توانید به راحتی به انواع دستگاه های بلوتوث دار وصل شوید. در حالی که هدفون های وایرلس دار تنها به دستگاه هایی متصل می‌شوند که دارای گیرنده انحصاری ۲.۴ گیگاهرتز باشند.

وایرلس گوشی چیست؟

در بحث وایرلس چیست؟ باید اشاره ای هم به وایرلس گوشی داشته باشیم که سوال بسیاری از کاربران است. می‌دانید که تلفن همراه برای شارژ شدن نیاز به شارژر دارد و این شارژر به طور معمول با استفاده از کابل یا سیم به آن متصل می‌شود. تکنولوژی وایرلس به منظور برقرارسازی ارتباط بدون سیم است.

از این رو می‌توانید حدس بزنید که منظور از وایرلس گوشی همان شارژری است که بدون اتصال سیم قادر به شارژر کردن گوشی باشد. در واقع شارژر وایرلس قابلیت انتقال انرژی بین مدارهای الکتریکی دو دستگاه را بدون نیاز به اتصال کابل فراهم می‌کند. شارژر وایرلس از استانداردهای مختلفی برای برقراری ارتباط دو دستگاه استفاده می‌کند که رایج‌ترین و برترین این استانداردها فناوری Qi است. این فناوری توسط برندهای بسیار معتبری چون سامسونگ و اپل مورد استفاده قرار گرفته است.

نحوه عملکرد شارژر وایرلس

شارژرهای وایرلس برای شارژر گوشی نیازمند داشتن دو بخش (خود شارژر و گیرنده) هستند. گیرنده شارژر دستگاهی است که باید داخل گوشی قرار بگیرد. از این رو پیش از تهیه شارژر وایرلس مطمئن شوید که تلفن شما مجهز به گیرنده وایرلس را دارد یا خیر.

نحوه شارژ کردن گوشی با شارژر وایرلس این گونه است که باید تلفن همراه روی پد قرار گرفته و با برقراری جریان الکتریکی داخل پد و عبور آن از سیم پیچ هامیدان مغناطیسی ایجاد شده و این میدان انرژی خود را به سیم پیچ های گیرنده شارژر القا می‌کند. سیم پیچ های گیرنده انرژی حاصل را دریافت نموده و به صورت باتری ذخیره می‌کند و از این طریق تلفن شما بدون اتصال به هیچ سیمی شارژ می‌شود.

مزایا و معایب شارژر وایرلس

شارژر وایرلس نیز مانند تمام لوازم و قطعات الکترونیک دارای مزایا و معایب خاص خود است. در این بخش به بررسی مزایا و معایب شارژر وایرلس می‌پردازیم.

مزایای شارژر وایرلس

یکی از مهم ترین مزایای این محصول این است که شما می‌توانید بدون کابل تلفن همراه خود را شارژ کنید. بنابراین یکی از مزایای این محصول سهولت در هنگام استفاده است. از جمله دیگر مزایای این نوع شارژر می‌توان به طول عمر بالاتر آن ها اشاره کرد. این شارژرها مانند شارژرهای سیم دار مشکلاتی چون آسیب دیدگی کابل، داغ شدن آداپتور، خراب شدن پورت و ….. را ندارند.

یکی دیگر از مزایای شارژر وایرلس دار در گوشی های جدید آیفون خود را نشان می‌دهد. این سری از تلفن های همراه هوشمند جک مختص هندزفری ندارند. بنابراین شما در هنگام شارژ موبایل با شارژر سیم دار قادر نخواهید بود از هندزفری استفاده کنید. در حالی که با استفاده از شارژر وایرلس دار جک هندزفری آزاد خواهد شد و شما می‌توانید در هنگام شارژ موبایل از هندزفری نیز استفاده کنید.

معایب شارژر وایرلس دار

با وجود این که شارژر وایرلس دار دارای مزایای بسیاری است اما استفاده از آن خالی از عیب نیست. از جمله معایب این شارژرها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت پایین تر

این شارژرها به نسبت شارژرهای کابل دار دارای سرعت کمتری هستند. البته این مورد با پیشرفت علم و تکنولوژی در دست بررسی است و در سال های آینده ممکن است که سرعت این شارژرها از شارژرهتی کابلی نیز بیشتر شود.

  • سخت شدن کار با گوشی در حال شارژ

موقعیت قرارگیری گوشی روی پد در هنگام شارژ به گونه ای است که کار کردن با آن را در هنگام شارژ دشوار کرده است. از این رو بهتر است شما در هنگام شارژ با این شارژرها با تلفن همراه خود کار نکنید.

  • بازدهی کمتر

با توجه به این که راندمان کار شارژرهای وایرلس دار اندکی کم است، مشاهده خواهید کرد که در هنگام شارژ پد و گوشی داغ می‌شود. با این حال این مشکل ممکن است در برندهای معتبرتر شارژر وایرلس دار کمتر مشاهده شود.

خرید تجهیزات مخابراتی از فون سیستم

تمامی تجهیزات اکتیو شبکه برای راه اندازی شبکه های مخابراتی را می توانید از فون سیستم با قیمت بسیار مناسب خریداری کنید. برای اطلاع از قیمت این تجهیزات با مشاوران و کارشناسان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
47763