آموزش راه اندازی خطوط E1

آموزش راه اندازی خطوط E1

در این مطلب قصد داریم آموزش راه اندازی خطوط E1 مخابرات یا همان خطوط 5 رقمی و 4 رقمی و همچنین برنامه ریزی آن ها از طریق نرم افزار را بر روی انواع سانترال پاناسونیک مورد بررسی قرار دهیم.

در مقاله آموزشی ارتباط بین دو سانترال پاناسونیک به شما گفتیم که چگونه می توانید ارتباط مودم و فیش های BNC کارت سانترال 0290 که به کارت PRI مشهور است را برقرار نمایید.

در صورت نیاز به راه اندازی ابتدایی و فیزیکی خطوط E1 می توانید از مقاله مورد نظر استفاده کنید یا اینکه با تیم فنی و تخصصی مرکز فون سیستم تماس بگیرید.

آموزش راه اندازی خطوط E1 مخابرات

خطوط E1 همان خطوط پنج رقمی و یا 4 رقمی مخابرات هستند که می توانید از تعداد 30 کانال یک طرفه یا دو طرفه برای ارتباط با مشتریان از آن ها استفاده نمایید.

برای راه اندازی خطوط E1 بر روی سانترال TDA و TDE به کارت سانترال 0290 و برای سانترال NS به کارت NS5290 نیاز دارید.

بعد از اتصال و راه اندازی خطوط E1 با کارت PRI30 می توانیم از طریق قسمت اسلات نرم افزار به سراغ برنامه ریزی آن برویم.

 

کارت لینک سانترال TDA

 

در قسمت PORT PEROPERTY دو سه مورد برنامه ریزی مهم وجود دارد که بهتر است اطلاعاتی در مورد آن ها داشته باشیم تا در صورت نیاز بتوانیم آن قسمت ها را برای فعال کردن کارت تنظیم نماییم.

در این قسمت ستونی به نام CRC4 Mode قرار دارد که معمولاً در حالت Enable خط مورد را راه اندازی می کند.

اولین موردی که باید بعد از راه اندازی فیزیکی خط و در صورت مشکل باید آن را تغییر دهید همین ستون می باشد.

ترانک بندی خطوط E1

برای اینکه متوجه شویم خطوط E1 روی دستگاه ما راه اندازی شده اند یا خیر می توانیم از دسترسی داخلی ها به آن ها استفاده نماییم و این موضوع را چک کنیم.

برای دسترسی خطوط داخلی که انواع تلفن سانترال می تواند به آن متصل شود، به خط های شهری ابتدا باید ترانک بندی آن ها را مشخص نماییم.

ترانک بندی خطوط شهری در قسمت 1-10 محیط نرم افزار انجام می شود.

با توجه به اینکه کارت PRI30 تعداد 30 کانال خط شهری با شماره یکسان و دسترسی همزمان را در اختیار ما قرار می دهد، هیچ تفاوتی بین این خطوط شهری وجود نداشته و بهتر است برای استفاده بهینه از خطوط شهری و ترانک بندی آن ها، همه خطوط PRI30 را در یک ترانک جداگانه نسبت به دیگر ترانک ها قرار دهیم.

در بالا توضیح داده شده که کانال های خطوط E1 می تواند به صورت دو طرفه یا یک طرفه باشد و این مورد به نوع درخواست شما از مخابرات ارتباط دارد.

**بعد از ترانک بندی می توانید در قسمت 1-1-4 نرم افزار داخلی های مورد نظر که قصد دارید از خطوط شهری راه اندازی شده استفاده کنند را در یک کلاس قرار دهید.

**در قسمت 2-7-2 نیز می توانید در مرحله بعد دسترسی کلاس داخلی ها به خطوط و ترانک های شهری را فعال یا غیر فعال نماییم.

علاوه بر این می توان لاین های مختلف از 30 کانال خط شهری را در ترانک های مختلف قرار داد تا خطوط داخلی فقط بتوانند از آن لاین ها استفاده کنند و دیگر لاین های دستگاه اشغال نباشند.

آموزش راه اندازی خطوط E1 و تعیین مسیر تماس وارد شده

برای اینکه مشخص کنیم تماس های وارد شده به خطوط E1 به کجا وارد شوند و چه مسیری را برای پاسخگویی داشته باشند، از قسمت 2-10 نرم افزار استفاده می کنیم.

تعیین مسیر این خطوط نیز مانند دیگر خطوط شهری که به دستگاه وصل می شود و در بخش های قبلی به صورت مفصل در مورد آن ها توضیحاتی را ارائه نمودیم، انجام می شود.

اگر مسیر این خطوط را روی DIL تنظیم کنیم، مسیر دهی تماس از همین قسمت نرم افزار و باکس جلوی آن تبعیت می کند در حالی که اگر روی حالت DID قرار بگیرد، تنظیمات و مسیر دهی آن از قسمت 3-10 نرم افزار تبعیت می کند.

در قسمت DID یا همان 3-10 نرم افزار می توانیم با توجه به شماره ای که مشتری که گرفته است، یک مقصد را برای تماس های وارد شده مشخص نماییم.

به طور کلی خط های E1 مخابرات به دو دسته با پشتیبانی از قابلیت DID و عدم پشتیبانی از این قابلیت تقسیم می شوند.

برای خط هایی که از DID پشتیبانی نمی کنند فقط می توان تنظیمات 2-10 نرم افزار را اعمال نمود.

 

برای درک بهتر این قسمت از آموزش آموزش راه اندازی خطوط E1  بهتر است بدانید، خط هایی که از DID پشتیبانی می کنند این امکان را در اختیار شما قرار می دهند تا بعد از شماره های ثابت پنج رقمی یا چهار رقمی که مخابرات در اختیار شما قرار می دهد، بتوانید شماره خطوط داخلی خود مانند 101 را تنظیم کنید تا مشتری به صورت مستقیم به آن داخلی وصل شوند.

به طور مثال اگر خط 55445 را با قابلیت DID از مخابرات خریداری کرده باشیم، می توانیم شماره داخلی های خود را در قسمت 3-10 نرم افزار وارد نماییم تا مشتری در صورت شماره گیری این خط به صورت مستقیم به داخلی مورد نظر وصل شود.

تصویر این قسمت را در زیر مشاهده می کنید که می توانید در آن و در ستون اول شماره ای که برای مشتری در نظر گرفته می شود را وارد نمود و پس از آن در قسمت جلوی آن، تعیین مسیر را در تایم های مختلف تنظیم کرد.

 

راه اندازی خطوط E1

در صورتی که از مخابرات خط 5 رقمی را تهیه کنیم می توانیم تعداد 1000 شماره را به عنوان DID در نظر بگیریم.

این عدد برای خطوط 4 رقمی به 10000 عدد می رسد.

تنظیم شماره های DID با تعدا بالا

در آموزش راه اندازی خطوط E1 اگر بخواهیم از ظرفیت های بالایی که برای شماره های DID در نظر گرفته شده است استفاده کنیم، می توانیم از گزینه ای که پاناسونیک برای راحتی کار در همین قسمت قرار داده است استفاده نماییم.

بر روی Automatic Registration که کلیک کنیم، پنرجه ای مانند زیر باز می شود که می توانیم از طریق تنظیمات آن به راحتی شماره های پشت سر هم را برای این قسمت تنظیم نمود.

برنامه ریزی خطوط E1 مخابرات

 

در قسمت Beginning Enter Location  شماره سطری که قصد داریم شماره دهی اتوماتیک از آن سطر شروع می شود، را مشخص نمود.

در قسمت دوم یعنی Generate DDI/DID Number باید شماره چند رقمی خط شهری که مخابرات در اختیار ما قرار داده را وارد می کنیم.

بعد از آن شماره خط داخلی که قصد داریم شماره گذاری اتوماتیک از آن شروع شود را وارد می کنیم.

در قسمت بعدی نیز می توانیم تعداد شماره هایی که باید رجیستر شوند را مشخص نماییم.

البته برای تایم روز، ناهار، بریک و شب در باکس بعدی به صورت جداگانه می توانیم تعیین کنیم که شماره گذاری اتوماتیک از چه شماره و داخلی شروع شود.

بعد از پایان عملیات اگر روی Execute کلیک کنیم شماره های تعیین شده به صورت اتوماتیک و پست سر هم ردیف می شوند.

اولویت بندی خطوط شهری در یک ترانک

در قسمت 1-1-3 نرم افزار می توان اولویت بندی برای استفاده از خطوط شهری که در یک ترانک قرار گرفته اند را مشخص نمود.

 

ترانک بندی خطوط شهری

در قسمت 1-6-2 نرم افزار می توانید کد دسترسی به خطوط شهری را تعیین نمود که معمولاً عدد 9 را برای آن در نظر می گیرند.

در ادامه آموزش راه اندازی خطوط E1 بهتر است بگوییم که آزاد شدن ترانک ها نیز با استفاده از کد 8 انجام می شود و برای اینکه تماس ها بین خطوط شهری شما تقسیم شود، در ستون Line Hunting Order حالت Rotation را انتخاب می کنیم.

حال نکته مهم این است که اگر یک داخلی کد 9 را در ابتدای شماره شهری و موبایل قرار دهد کدام لاین و خطوط در اختیار آن داخلی قرار می گیرد؟

در قسمت 2-1-3 نرم افزار می توان برای استفاده و دسترسی به خطوط شهری ترانک های آن ها، اولویت بندی را انجام دهید.

در این قسمت می توانید تغییرات لازم را انجام دهید تا در صورتی که از کد دسترسی 9 یا 0 استفاده کردید، کدام خط شهری در اختیار شما قرار بگیرد.

سوالات متداول:

خطوط E1 چه فرقی با خطوط PRI دارند؟

خطوط E1 در واقع همان خطوط PRI هستند که برای راه اندازی خطوط 5 رقمی قدیمی مخابرات مورد استفاده قرار می گیرند.

خطوط 5 رقمی مخابرات بر روی چه دستگاه هایی نصب می شوند؟ 

خطوط E1 مخابرات بر روی سانترال های قدیمی و سانترال های جدید پاناسونیک نصب می شوند.

دیدگاهی در مورد “آموزش راه اندازی خطوط E1

  1. امیر گفت:

    عالی و کامل بود

    1. dehghan گفت:

      ممنون از حسن توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
47763