ویپ چیست و چرا باید در سازمان ها از ویپ و تجهیزات آن استفاده کنیم؟

ویپ چیست؟

آنچه در این مطلب می خوانید

ویپ VOIP چیست؟

VoIP مخفف کلمه  Voice over Internet Protocol می باشد  به این معنی که شما از طریق بستر اینترنت و شبکه ی داخلی می توانید تماس تلفنی یا شماره ی شخصی خود را داشته باشید.با این تفاوت که این ارتباط می تواند به همراه شما در تمام نقاط مورد استفاده قرار گیرد. ویپ در واقع همان سیستم سانترال یا همان تلفن سانترال شماست که می تواند ارتباط با کیفیت و مطمئن تری را در بستر شبکه برای شما شکل دهد.

IP PHONE:

 

تلفن های IP پیشرفته طراحی شده اند تا مکالمات صاف با کیفیت صوتی HD، عملیات آسان و مصرف انرژی پایین را انجام دهند. تنظیمات اولیه نیز ساده هستند و امکان نصب بدون دردسر را فراهم می کنند. از مزیت های این سری گوشی ها تنوع در مدل و رنگ ، همچنین با سیم و بی سیم بودن آن ، و امکان انتخاب تلفن مطلوب برای هر دفتر می باشد

 

 

 

 

FXO و FXS:

پورت FXS چیست؟
FXS مخفف Foreign Exchange Subscriber می باشد که یک پورت است که روتر یا سرور دسترسی را به تجهیزات نهایی کاربر مانند تلفن های دفتر، دستگاه های فکس و یا مودم ها متصل می کند. به عبارت دیگر، این یک پلاگین روی دیوار است که باتری، جریان حلقه و ولتاژ زنگ را به دستگاه می فرستد، به طوری که سیگنال آنالوگ را می توان منتقل کرد.

پورت FXO چیست؟
FXO مخفف Foreign Exchange Station  می باشد که سیگنال بوق را تولید میکند و به  پورت دستگاه  FXO و نیز خط تلفن بیرونی متصل می کند و درخواست شماره گیری برای تماس را آغاز می کند.

 

 

 

چگونگی برقراری ارتباط:

برای تماس یک خط ارتباطی از یک پورت FXO باید به یک پورت FXS متصل شود، و بالعکس. فرایند برقراری تماس ساده است. هنگامی که پورت های FXS و FXO شما متصل می شوند، یک سیگنال از شرکت تلفن از طریق پورت FXS در دیوار دریافت خواهید کرد. این سیگنال سپس به پورت FXO متصل به دستگاه منتقل می شود تا زمانی که تلفن را انتخاب می کنید صدای شماره گیری را می شنوید. سپس شماره تلفن را شماره گیری می کنید که به عنوان رقم دوتایی چند فرکانس (DTMF) به پورت FXS منتقل می شود، به شما این امکان را می دهد که تماس بگیرید.

هنگامی که شما دریافت تماس ورودی دریافت می کنید، از سوی دیگر، پورت FXS تماس دریافت می کند، سپس ولتاژ حلقه را از طریق پورت FXO به دستگاه پایان می دهد. تلفن زنگ زده و شما می توانید آن را برای پاسخ به تماس انتخاب کنید.

FXS، FXO و VoIP
هنگام ارسال یک عنصر شبکه اضافی، مانند VoIP gateway، فرآیند انتقال سیگنال پیچیده تر می شود. شما یک دروازه FXS برای اتصال یک یا چند خط به سیستم VoIP یا ارائه دهنده نیاز دارید. شما همچنین باید یک دروازه FXO برای اتصال سیستم VoIP با خطوط تلفن آنالوگ و انتقال خط تلفن آنالوگ به یک تماس VoIP نیاز دارید.

خلاصه …
FXS یک پلاگین روی دیوار است و FXO یک پلاگین در گوشی است
FXS شماره گیری می کند و FXO آن را درخواست می کند
FXS یک پورت است که تماس دریافت می کند. FXO یک پورت است که آن را آغاز می کند

 

  • مطالب آموزشی ویپ

VOIP چیست ؟

VOIP مخفف عبارت Voic Over IP که به معنی صدا بر روی بستر IP  و یا شبکه های کامپیوتری می باشد. به زبان ساده تر تکنولوژی VOIP از زیر ساخت شبکه آی پی یا همان شبکه های کامپیوتری برای انتقال صوت استفاده می کند و ارتباطات صوتی را روی شبکه بر مبنای IP انتقال می دهد. بر خلاف تصور برخی ، شبکه آی پی لزوماً به معنای اینترنت نمی باشد و سیستم VOIP نمی تواند کاملا به صورت مستقل از اینترنت در شبکه های داخلی ( LAN ) شرکت ها و سازمان های مختلف پیاده سازی شود و از امکانات متنوع و پیشرفته آن استفاده نمود. در واقع یک مرکز تلفن VOIP می تواند جایگزین سانترال های سنتی و قدیمی می شود که نه تنها تمامی امکانات یک سانترال داخلی را ارائه می دهد بلکه بسیاری از محدودیت های سانترال آنالوگ را ندارد و امکانات بسیار بیشتری را به شما ارائه می دهد.

امروزه حتی مخابرات برای انتقال ترافیک تلفن از یک مرکز مخابراتی به مرکزی دیگر و یا حتی استانی دیگر به جای استفاده از زیر ساخت زوج سیم مسی از تکنولوژی VOIP استفاده می کند .

 

زیر ساخت مورد نیاز جهت راه انداری یک مرکز تلفن VOIP:

برای راه اندازی یک مرکز تلفن VOIP در شرکت خود نیاز به هیچ گونه سیم کشی اضافه نیست و در واقع سیستم VOIP از همان کابل کشی شبکه کامپیوتری ( LAN ) استفاده می کند . بنابراین در ساختمان های نوساز نیازی به سیم گشی تلفن نمی باشد. تمامی تجهیزات VOIP تحت شبکه می باشند و از همان پورت های موجود سوئیچ شبکه استفاده می کنند و حتی نیازی به اضافه کردن سوویچ شبکه و افزایش پورت های آن نیست .

 

برخی از مزایای سیستم های تلفنی ویپ :

مدیریت سیستم ویپ عموما به صورت Web Base و از طریق رابط ساده گرافیکی انجام می شود.

با استفاده از سیستم ویپ هر کاربر می تواند به سادگی شماره داخلی خود را به میز جدید خود منتقل کند.

در اکثر سیستم های تلفنی تحت شبکه محدودیتی در انتخاب برند وجود ندارد ودر یک شبکه VOIP تجهیزات با برندهای مختلف با استفاده از یک استاندارد و پروتکل مشترک بین تجهیزات ویپ به نام VOIP می توانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. همچنین شما می توانید از چندین مدل و چندین برند تلفن در یک پروژه بدون کوچک ترین مشکلی استفاده نمایید.

در VOIP تمام تنظیمات و تغییرات بدون نیاز به حضور فیزیکی کارشناس و از راه دور قابل انجام است .

افزایش ظرفیت در تعداد داخلی ها و یا در خطوط شهری به راحتی و بدون محدودیت امکان پذیر است .

در سیستم های تلفنی تحت شبکه نیاز به سیم کشی مجزا نمی باشد و می توانید از همان بستر شبکه کامپیوتری استفاده نمایید .

 

ویژگی های ویپ به طور خلاصه شامل موارد زیر می شود :

سیستم پاسخگوی خودکار IVR یا همان منشی دیجیتال

قابلیت پخش پیام های مختلف برای زمان های خاص

قابلیت ضبط مکالمات

امکان راه اندازی صف انتظار زمانی که تعداد خط ها و تماس های ورودی شما از تعداد اپراتورهای پاسخگو بیشتر است .

گزارش گیری از تمام تماس ها

 

VOIP Gatway چیست ؟

گیتوی ویپ اتصال سیستم تلفنی VOIP به شبکه مخابراتی تلفن آنالوگ را امکانپذیر می کند. این گیت وی ها وظیفه تبدیل مکالمات تلفنی خطوط تلفن به بسته ای دیتا ( IP Packet ) را بر عهده دارند. همچنین گیتوی ها عکس این عمل را نیز انجام می دهند و تماس های VOIP را به مکالمات تلفنی آنالوگ تبدیل می کنند.

یکی از کاربردهای ویپ گیتوی انتقال خط تلفن از یک نقطه به نقطه ای دیگر از طریق شبکه می باشد. برای مثال یک شرکت را در نظر بگیرید که دارای 8 خط تلفن می باشد. مخابرات این 8 شماره را تا درب شرکت تحویل می دهد و برای انتقال این 8 خط تا واحد مربوطه باید برای 8 زوج سیم تا سانترال سیم کشی شود، به همین ترتیب یک مجتمع بزرگ تر با تعداد زیادی خط تلفن را در نظر بگیرید که نیاز است تا طبقات مختلف سیم کشی شود. کاری که VOIP Gatway انجام می هد این است که می تواند خطوط تلفن را دریافت کند و با استفاده از یک کابل شبکه در نقطه ای دیگر خط را به شما تحویل دهد در نتیجه برای سیم کشی برای 8 خط فقط یک کابل شبکه بین 2 عدد VOIP Gatway 8 پورت نیاز است. در حقیقت یک گیت وی ویپ بوق را دریافت می کند و یک ویپ گیت وی بوق را تحویل می دهد . می توان به جای کابل شبکه از بستر اینترنت استفاده نمود و بوق را در مکان جغرافیایی دیگری مثلا در شهر دیگری تحویل گرفت.

 

IP PBX چیست ؟

IP PBX مخفف  Internet Protocol Private Branch Exchange کلمات می باشد که در حقیقت یک سیستم تلفن تجاری است که جهت انتقال صدا و تصویر روی شبکه دیتا طراحی شده و کاملاً با شبکه PSTN (شبکه تلفن) سازگار می باشد.

با سیستم IP PBX  می توانید از یک شبکه واحد جهت انتقال صوت، دیتا و تصویر استفاده نمود و از ویژگیهایی چون قابلیت جابجایی پذیری، افزونگی(Redundancy) و کاهش هزینه ها بهره بد. چون وظایف اصلی IP PBX توسط نرم افزار انجام میشود در نتیجه هزینه پایینی دارد و به راحتی می توان امکاناتی خاص مانند کنفرانس صوتی، کنترل تماسها، Interactive voice response-IVR ، ارتباط با شبکه PSTN به صورت آنالوگ و دیجیتال، پشتیبانی از پروتکل های VOIP مانند SIP و  H.323 را اضافه نمود.

IP PBX به دلیل تنوع خدمات و راحتی استفاده از آنها بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. امکاناتی از جمله عدم وابستگی کاربر به محل و امکان استفاده از سرویسهای تلفن داخلی در هر نقطه از دنیا، خدمات صندوق صوتی، انتقال مکالمه، کنفرانس، پاسخگویی خودکار، منشی هوشمند،قرائت خودکار متن برای مخاطبین،خدمات فکس بر روی شبکه ، خدمات Messenger، خدمات پست الکترونیک محلی، امکانات متنوع گزارشی از نحوه و میزان تماسها در سیستم، امکان اتصال به سرویس دهندگان خارجی برای برقراری مکالمات خارجی از طریق اینترنت با هزینه ای اندک، ضبط خودکار مکالمات و دهها امکان دیگر با رابط کاربری تحت وب می تواند تمامی نیازهای تلفنی یک مجموعه کوچک، متوسط و بزرگ را پوشش دهد.

این سیستم با قابلیت های متعدد می تواند ارتباطات چند رسانه ای را میان همه کاربران یک سازمان تسهیل نماید. با ادغام عملکرد چندین سخت افزار مجزا در یک سیستم پیشرفته وکارآمد و نیز به کارگیری فن آوری voip این اسیستم گزینه مناسبی را برای تسهیل مناسبات اداری،اقتصادی و اجتماعی پیش رو قرار می دهد علاوه بر این مزایا راه اندازی ، استفاده و نگهداری این سیستم بسیار آسان است. بعلاوه برای استفاده از تلفنخانه به کابل کشی مجزا نیازی نیست و از بستر شبکه برای ارتباطات فکس و تلفن و ویدئو نیز استفاده میشود.با استفاده از امکانات منحصر بفرد مرکز تلفن IP،همه کاربران،درهر مکانی که باشند تنها با متصل شدن به اینترنت، در شبکه تلفن مرکزی سازمان در دسترس خواهند بود. به عبارت دیگر ارتباط مستقیم میان همه کاربران،صرف نظر از موقعیت آنها د رساختمان،شهر و یا در هر جای دیگر به سادگی میسر است.کاربران این سیستم می توانند از اداره، منزل شعب دیگر سازمان و یا حتی در حال سفر،وارد این سیستم شده، همه قابلیتهای آن بهرمند شوند. همه کاربران، صرف نظر از رده سازمانی، در مکالمات تلفنی از کیفیت بالای صدا و ابزارهای کارآمدی برخوردار هستندکه در حداقل زمان بهینه سازی فعالیت های آنان را در پی دارد. این سیستم قابلیت های کارآمدی را مانند ارسال پیام های فوری، کنفرانس تلفنی، تهیه لیست مکالمات، تماس و پاسخگویی اتوماتیک، برای کاربران به همراه دارد. برای استفاده از تلفنخانه نیازی به صرف هزینه برای گوشی تلفن نیست و می توان از تلفنهای نرم افزاری بهره برد. مزایای کلی ارتباطات هوشمند با استفاده از مراکز IP PBX برای بهبود روابط با مشتریان، کاهش هزینه های ارتباطی ومدیریت موثر عبارتند از :

1- انتقال خط تلفن روی شبکه موجود دیتا و حذف هزینه سیم کشی تلفن با استفاده از IP PBX

2- حذف هزینه تماس بین شهری و بین المللی با ایجاد ارتباطات به صورت ماس داخلی با استفاده از IP PBX

3- امکان برقراری تماس تلفنی فقط از طریق یک شماره تماس صرفنظر از محیط جغرافیایی بااستفاده از IP PBX

4- راه حل بی سیم برای محیط های وسیع کارگاهی و صنعتی با استفاده از IP PBX راهکار استفاده از مرکز تلفن IP بهترین راهکار برای کاهش هزینه های تلفن برای سازمان هایی است که در چند شهر دارای شعبه ها و نمایندگی های مختلف هستند که بدین ترتیب می توانند تمامی شعبه ها و نمایندگی های خود را به صورت یکپارچه با سازمان مرکزی تعریف کرده و به این ترتیب تمامی شعبه ها دارای ارتباط داخلی درون سازمانی می باشند و به طور کلی هزینه تماس های بین شهری از بین می رود . همچنین راهکار استفاده از مرکز تلفن IP بهترین راهکار برای شرکت ها و سازمان هایی می باشد که با داشتن مشتریان بسیار و ارائه خدمات به آنها قصد دارند که رضایت مشتری را به بهترین نحو ممکن جلب نمایند که با استفاده از راهکارهای مراکز تلفن IP و یکپارچه شدن مرکز تلفن با نرم افزارهای موجود بر روی بانک های اطلاعاتی مربوط به مشتریان خدمات خود را به بهترین و آسان ترین شکل ممکن به مشتریان خود ارائه دهند.

 

اصطلاحات و لغات کاربردی در سیستم های تلفنی VOIP

این واژه نامه شامل فهرستی از اصطلاحات کاربردی و تعریف آنها می شود تا کمکی باشد برای کاربران غیر فنی جهت آشنایی بیشتر با ویپ و یا اصطلاحا سیستم IP Telephony .این واژه نامه برای افرادی که نیاز به راه اندازی سیستم ویپ دارند وباید از اصطلاحات آن آگاه باشند تا بتوانند قراردادی را برای راه اندازی سیستم تلفن تحت شبکه ببندند نیز مفید خواهد بود.

Acoustic echo : نویز پس زمینه ای که یک طرف یا هر دو طرف مکالمه ویپ آن را می شنوند که این نویز معمولا به خاطر مشکلی بین میکروفون و بلندگو اتفاق می افتد.احتمال ضعیفی نیز وجود دارد که به خاطر مشکلات داخلی شبکه این نویز ایجاد شود.

ATA-Analog Telephone adaptor : این مبدل به تلفن آنالوگ معمولی متصل می شود و آن را به شبکه آی پی متصل می کند.

Backbone : شبکه ای پر سرعت که شهرها را به هم متصل می کند backbone ها معمولا توسط شرکت های بسیار بزرگ تلفنی اداره و مدیریت می شوند.

Bandwidth : سنجش مقدار داده ای که قابل انتقال از نقطه A به نقطه B در هر ثانیه می باشد که معمولا با معیار کیلوبیت در ثانیه KBPS و یا مگابیت در ثانیه Mbps سنجیده می شود.

BRI-Basic Rate interface : بعضی مواقع این اصطلاح با Integrated Services Digital Network سرویس های یکپارچه شبکه دیجیتال ISDN بکار می رود. BRI میزان پهنای باند 128 کیلوبیت بر ثانیه را فراهم می کند که هم اکنون بسیار قدیمی به حساب می آید ولی کم و بیش هنوز مورد استفاده قرار می گیرد.

BYOD-Bring Your Own Device : این اصطلاح به دپارتمان های IT  که به کارمندان خود اجازه استفاده از موبایل خود در محیط شبکه شرکت را می دهند اطلاق می شود.

Cable Modem : تجهیزی که شبکه منزل و یا محل کار را به شبکه اینترنت متصل می کند

Call hunting : روشی است که باعث می شود تماس های ورودی در یک مرکز تماس مشتریان به اپراتور بعدی در دسترس منتقل شود.

CDR-call detail record : مستندات تماس با تمام جزئیات که شامل تشخیص هویت تماس گیرنده و پاسخگوی تماس و مدت زمان مکالمه می شود. CDR معمولا برای billing استفاده می شود که البته برای عیب یابی فنی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

Client : تجهیز پایانی که می تواند تلفن و یا موبایلی باشد که تماس های ویپ را دریافت می کند که به آن نقطه پایانی end point نیز اطلاق می شود.

Clipping : به مواردی گفته می شود که صدای یکی از طرفین مکالمه در حین مکالمه قطع می شود که منجر به این می شود که طرف دیگر مکالمه را ناقص بشنود و طرف اول مکالمه تماس را قطع کند.

Codec : الگوریتمی که برای کد گذاری encode صدای آنالوگ به دیجیتال استفاده می شود که در طرف دیگر این کد باید decode رمزگشایی شود تا به صدایی قابل شنیدن منجر شود.

Compression : فرآیند فشرده سازی دیتا جهت استفاده کمتر از پهنای باند. میزان فشرده سازی را کدک مورد استفاده مشخص می کند.

Conference Bridge : ویژگی که به 3 طرف یا بیشتر در یک شبکه ویپ اجازه می دهد تا در یک تماس تلفنی شرکت کند.

CPE-customer premise Equipment : به تجهیزی اطلاق می شود که مشتری صاحب آن می باشد و یا اجاره کرده است.

CSU-channel service Unit/DSU-data service unit: به سخت افزاری اطلاق می شود که خط 1T  به آن متصل میشود.

DHCP-Dynamic Host Configuration Protocol : پروتکلی که بیشتر تلفن های آی پی و تجهیزات ویپ برای دریافت آدرس آی پی خود به صورت داینامیک از آن استفاده می کنند.

DID-Direct inward dialing : این ویژگی این امکان را می دهد که بتوانید به یک داخلی یک شماره تلفن 10 رقمی را جهت ارتباط مستقیم از بیرون شرکت به آن داخلی اختصاص دهید.

DSL-Digital subscriber line : با استفاده از این تکنولوژی شرکت های ارائه دهنده سرویس تلفن مانند مخابرات می توانند دیتای دیجیتال را بر روی سیم مسی انتقال دهند.

E1 : معادل 1T در اروپا که پهنای باند 2.048 مگابیت بر ثانیه را فراهم می کند که به 30 کانال 64 کیلو بیت بر ثانیه تقسیم می شود و با استفاده از آن می توان 30 تماس همزمان روی شبکه های تلفنی ویپ ارائه داد.

E911 : استانداری برای سرویس شماره اورژانس 911 روی سیستم های تلفنی تحت شبکه (معمولا این سرویس به طور پیش فرض روی آی پی فون ها فعال نیست و باید تنظیمات مربوطه انجام شود)

Echo cancellation : فرآیندی برای از بین بردن آکوستیک اکو در تماس ها

FAX server  : به سروری در شبکه ویپ اطلاق می شود که کامپیوترهای کلاینت می توانند از طریق آن فکس ارسال نمایند.

Frame Relay : یک تکنولوژی زیر ساخت منسوخ شده که به شرکت های ارائه دهنده سرویس های تلفنی امکان ارسال دیتاهای دیجیتالی بین شبکه های مختلف را می دهد.

729G : یک کدک فشرده سازی می باشدکه صدا را به صورت دیجیتالی تبدیل می کند و 8 کیلوبیت بر ثانیه پهنای باند اشغال می کند.

Gateway : اصطلاحا به سخت افزاری گفته میشود که بین CPE و شبکه تلفن شرکت ارائه دهنده سرویس تلفن قرار دارد.

246H : کدکی است با میزان فشرده سازی بالا که میتواند صوت و تصویر را در یک سیگنال ترکیبی ارسال کند.

323H : مانند 264H کدکی برای ارسال صوت و تصویر با میزان فشرده سازی بالا می باشد اما از 264H قدیمیتر می باشد.

Hard phone : به تلفن ویپ فیزیکی یا سخت افزاری اطلاق می شود که روی میز کاربران قرار می گیرد.

HUD-Heads-up display : در سیستم های ویپ جدید تر به صفحه نمایش تلفنی اطلاق می شود که در کامپیوتر کاربران نمایش داده می شود.

Internet Congestion : زمانی اتفاق می افتد که میزان ترافیک صدا در شبکه تلفن بیش از میزانی است که آن تلفن بتواند پشتیبانی کندکه باعث افت کیفیت نیز می شود.

IP address : به آدرس اینترنتی منحصر به فرد و یکتایی اطلاق می شود که به یک تجهیز در شبکه اختصاص داده می شود.

ISDN-Integrated Service Digital Network : این اصطلاح بعضی مواقع به جای BRI استفاده می شود، ISDN پهنای باند 128 کیلوبیت در ثانیه را برای شما فراهم می کند. اگرچه این تکنولوژی منسوخ شده است اما هنوز در بعضی کشورها مورد استفاده قرار می گیرد.

ISP-Integrated Service Provider : در گذشته شرکت های ISP یا ارائه دهنده سرویس اینترنت از شرکت های ارائه دهنده سرویس تلفن جدا بودند. اما امروزه بیشتر شرکتها هر دو سرویس را با هم ارائه می دهند.

IVR-Interactive Voice Response : اصطلاحی جایگزین برای سیستم ویس میل. به آن تلفن گویا یا منشی دیجیتال نیز اطلاق می شود.

Kbps-kiloits per second : یک معیار استاندارد اندازه گیری پهنای باند برای انتقال دیتا

Latency/Lag : به زمانی اطلاق می شود که packet های دیتا از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل شود. این زمان به میلی ثانیه می باشد و معمولا برای عیب یابی کیفیت مکالمه ویپ به کار می رود.

LTE-Long Term Evolution : یک تکنولوژی برای شبکه های بی سیم که از رومینگ (جابجایی) اینترنت بی سیم روی موبایل و دیگر تجهیزات پشتیبانی می کند.

Mbps-Megabits per second : یک استاندارد صنعتی جهت سنجش میزان پهنای باند انتقال دیتا

NTA-Network address translation : روشی برای تغییر و دستکاری در اطلاعات packet آی پی، این کار برای این انجام می شود که چندین دستگاه(کامپیوتر و یا تلفن) بتواند با یک آی پی public با یک دیگر ارتباط برقرار کنند.

Packet loss : به دیتایی اطلاق می شود که در زمان انتقال به مقصد نمی رسد و معمولا به خاطر ترافیک بالای اینترنت و یا مشکلات دیگر شبکه اتفاق می افتد که این امر باعث افت کیفیت مکالمه ویپ می شود.

PBX-public branch exchange : به سیستم های قدیمی تلفنی داخلی قدیمی سانترال در یک شرکت گفته می شود سیستم های تلفنی ویپ امروز در حال جایگزین شدن این سیستم های قدیمی می باشند.

POP-point of presence : امکانی که شبکه چندین شرکت و خانه به شبکه تلفن هم متصل می شوند هر چه pop به شبکه شما نزدیکتر باشد مسافت انتقال کمتر می شود.

Port : به محل فیزیکی روی سوییچ گفته می شود که تجهیزات مانند کامپیوتر و یا تلفن جهت اتصال به شبکه از آن استفاده می کنند.

Post-plain old telephone system : به تلفن آنالوگ سنتی که روی خط های مسی کار می کنند اطلاق می شود.

PRI-primary rate interface : اصطلاح جایگزین 1T  و E1

Public switched telephone network-PSTN : به مرکز شبکه بین المللی تلفن های circuit-switched گفته میشود.

OoS-Quality of serive : این اصطلاح در شبکه ویپ به معنی الویت دادن به ترافیک تماس های ویپ نسبت به ترافیک های دیگر انترنت می باشد.

11RJ : کانکشن فیزیکی برای تلفن های آنالوگ

RG45: کانکشن فیزیکی اسناندارد برای تجهیزات دیجیتال مانند کامپیوتر و تلفن های ویپ

Router : تجهیزی که در یک شبکه یک شرکت دیتا را به یک کلاینت معین هدایت میکند.

SIP-Session Initial protocol : استانداردی است که به تجهیزات ویپ اجازه می دهد با هم در یک شبکه ویپ ارتباط برقرار کنند.این تجهیزات می توانند تلفن های آی پی تلفن های نرم افزاری و از برندهای متفاوت باشند.

Soft phone : به نرم افزاری گفته می شود که روی کامپیوتر کاربران نصب می شود و همان کاراریی تلفن های سخت افزاری آی پی دارد.

Switch : بخشی از سخت افزار استاندارد شبکه که برای ارتباط کامپیوترها و تلفن های سخت افزاری مورد استفاده قرار میگیرد که در سایزها و مدلهای مختلف قابل ارائه می باشد.برای مثال مدل 24 پورت آن می تواند 24 تجهیز شبکه را به هم متصل کند.

1T : خط استاندارد انتقال دیتا در شمال امریکا که پهنای باندی معادل 1.544 مگابیت در ثانیه را برای شما فراهم می کند و به 24 کانال 64 kbps تقسیم می شود. با استفاده از این پهنای باند می توانید 24 تماس همزمان ویپ داشته باشید.

3T : خط استاندارد انتقال دیتا در شمال امریکا که پهنای باندی معادل 44.736  مگابیت در ثانیه را برای شما فراهم می کند و به 672 کانال 64 kbps تقسیم می شود. با استفاده از این پهنای باند می توانید 672 تماس همزمان ویپ داشته باشید.

UC – Unified Communications : به سیستم کامل و فراگیری در یک سازمان اطلاق می شود که شامل صدا،تصویر، IM و فکس می شود و اجازه می دهد تمام این موارد به صورت یکپارچه با هم کار کنند.

UCaaS-unified communication as a service : به تامین کنندگان سرویس های هاست(مانند سرویس ابری)اطلاق می شود که شامل ابزارهای ارتباطی مانند صدا،تصویر و فکس در یک سازمان می شود که به صورت یکپارچه به صورت ابری با هم کار می کنند.

VOIP-Voice over Internet protocol : به تکنولوژی و فرایندی اطلاق می شودکه با استفاده از یک سری استانداردها وظیفه برقراری ارتباط تلفنی روی اینترنت را دارد.

VOLTE-Voice over long-Term Evolution : سرویسی که در آن IP Telephony روی LTE ارائه می شود. ( مانند نسل چهارم تلفن های همراه)در شبکه های بیسیم

WebRTC-Web Real-Time Communication : استانداردی که امکان ارتباطات real-time را در وب برقرار می کند مانند ارتباطات صوتی،تصویری و اپلیکیشن های peer-to-peer

 

استریسک چیست ؟

استریسک درسال 1999 توسط مارک اسپنسر مدیرعامل شرکت دیجیوم پایه گذاری شده است . استریسک نرم افزاری بسیار محبوب برای راه اندازی سیستم تلفنی ویپ می باشد . یکی از ویژگی های مهم استریسک که باعث محبوبیت آن شده ، این است که نرم افزار کد باز Open source می باشد و بسیاری از IP PBX موجود بر مبنای آن تولید شده اند . باز بودن کد استریسک باعث می شود بسیاری از امکانات خاصی که در آن در نظر گرفته نشده ، بتوانیم با کد نویسی به آن اضافه کنیم و همچنین سیستم تلفنی را به بانک های اطلاعاتی و یا CRM های دیگر وصل کنیم. استریسک رایگان است و با استاندارد SIP و IAX که مخصوص asterisk است می تواند با طیف وسیعی از تجهیزات ویپ ارتباط برقرار کند و وابسته به نرم افزار و یا سخت افزار از برندی خاص نمی باشد.

استریسک بر پایه زبان برنامه نویسی C بنا شده و بر روی سیستم عاملهای گوناگونی نظیر، Linux NetBSD, OpenBSD, Mac OSX, Solaris, Unix  بارگذاری می شود.

یکی دیگر از مزایای استریسک این است که با توجه به این که کد باز است و در دسترس همگان قرار می گیرد، قابل توسعه توسط رنج وسیعی از توسعه دهندگان است . این امر باعث اطمینان شما از داشتن سیستمی بروز می گردد که شما را قادر خواهد ساخت تا بدون خرید نرم افزار جدید، از آخرین فناوری روز در سیستم تلفنی خود بهرمند گردید.

کلمه استریسک به معنی ستاره می باشد همان طور که می دانید ستاره در لینوکس نشانگر هر اسمی می باشد که در واقع بیانگر این است که این نرم افزار کد باز امکان برقراری ارتباط با بسیاری از نرم افزارهای و سخت افزارهای استاندارد را دارد.

 

معماری استریسک :

هسته اصلی استریسک شامل موتورهای مختلفی است که هر کدام نقش مهمی در اجرای نرم افزار دارند. در ابتدا زمان شروع به کار استریسک  Dynamic Module Loader درایورهای مختلف را اجرا می کند که شامل درایورهای کانال، فرمت فایل، گزارشات تماس ها و کدک ها می شود.سپس هسته اصلی استریسک تماس های ورودی را از طریق رابط ها می گیرد و آنها را با توجه با Dial Plan به سمت ip phone ها هدایت می کند .

 

Elastix چیست ؟

الستیکس مجموعه ای از بهترین برنامه ها و ابزارهای کد باز -Open Source می باشد که پس از ترکیب، یک IPPBX کامل و جامع را پدید آورده است. طراحی Elastix بسیار کامل و جامع می باشد و مرکز تلفنی را ارائه می دهد که به راحتی می تواندبا دیگر مراکز تلفنی رقابت کند. رقابت الستیکس با دیگر IPPBX ها نه تنها از جنبه خود مرکز تلفن وامکانات آن است بلکه از این جهت که با بسیاری از سخت افزارها، تجهیزات و نرم افزارها کاملا سازگار است.

 

مهمترین اجزای الستیکس :

استریسک : هسته اصلی PBX

SugerCRM و VTigerCRM : سیستم ارتباطی با مشتریان

Billing 2A : برنامه ای جهت صدور صورتحساب

Flash Operator Panel : کنسولی برای اپراتور که شبیه صفحه نمایش مانیتور برای کنترل داخلی ها و خطوط شهری و …

Hylafax : سیستم فکس نرم افزاری

Openfire : سروری جهت ارسال متن و تماس

FreePBX : ابزار واسط کاربری برای الستیکس

سیستم گزارش گیری: بخشی از الستیکس که جزئیات تماس را نمایش می دهد .

OSLEC : نرم افزاری جهت از بین بردن اکو

Postfix : میل سروری معروف

Round cube webmail : واسطی جهت استفاده از ایمیل بصورت web Base

Centos : یک ورژن از سیستم عامل لینوکس و می توان گفت Redhat با پشتیبانی آزاد، و با هر نسخه از Redhat یک نسخه از Centos نیز ارائه می گردد ، هر یک از این محصولات توسط شرکتهای جداگانه تولید و پشتیبانی شده اند و در بسیاری از موارد شرکتهای بزرگ و کوچک دیگر نیز از این محصولات برای تولید محصول خود استفاده می کنند. تولید کنندگان الستیکس یک واسط وب تدوین نموده اند که امکان دسترسی به این برنامه ها را فراهم می سازد، که بطور کلی یک محصول کامل به نظر می رسد. همچنین خود شرکت الستیکس نرم افزاری جهت گزارش گیری، شناسایی سخت افزار ، تنظیمات شبکه، ماژول به روز رسانی نرم افزار ، ماژول بازگرداندن بکاپ ، مدیریت کاربران و بسیاری ماژول های دیگر را تدوین کرده است .

 

تکنولوژی Dect چیست ؟

Dect مخفف عبارت Digital Enhanced Cordless Telecommunication می باشد که در واقع استانداردی است برای سیستم های تلفن بی سیم. یک سیستم Dect شامل یک یا چند گوشی Dect و تعدادی ایستگاه پایه می باشد. ایستگاه های پایه با فناوری بیسیم با گوشی های Dect ارتباط دارند به این ترتیب گوشی های دکت می توانند با مرکز تلفن ارتباط برقرار کنند . این تکنولوی از یک لینک رادیویی برای ارتباطات صوتی امن بین هدست ها و Base Station استفاده می کند. با استفاده از تکنولوژی Dect کیفیتی به مراتب بهتر از wireless LAN خواهید داشت. فناوری Dect ابتدا ETSI تنها در اروپا توسعه پیدا کرد ولی خیلی زود در تمام دنیا فراگیر شد. این فناوری در واقع همان تلفن بی سیم است به همراه آنتن سلولی IP که به صورت استاندارد برد و مسافت استفاده از تلفن بی سیم را افزایش می دهد. به جز آمریکای شمالی این تکنولوژی تقریبا درتمام دنیا بر روی فرکانس 1880 تا 1980 فعال است. در امریکا این فرکانس به 2400 تا 2483 مگاهرتز فعال می باشد.

عملکرد سیستم دکت

در این سیستم دستگاهمرکزی (آنتن سلولی IP ) هر 30 ثانیه فرکانسی را ارسال می کند که موقعیت و مسافت تلفن دکت را کنترل و چک کند. این سیستم بر روی فرکانسی خاص فعال است که در این ارسال و دریافت سیگنال برای انتقال مکالمه بهترین فرکانس را انتخاب می کند تا تداخلی سیگنال ها و استراق سمع از بین ببرد.

کارایی تلفن دکت

استفاده از سیستم دکت و فعال سازی آن درمحیط های بزرگ می تواند از محلی دور از محیط نصب پایه دستگاه، مکالمه ای با بهترین کیفیت را تجربه کرد. درواقع سیستم چند سلولی Dect راهکار یکپارچه بیسیم طراحی شده تا به امروز است که این سرویس به کارمندان این امکان را می دهد تا در حین تردد در محیط از ارتباط تلفنی نیز بهره مند باشند.

پوشش بیسیم در تکنولوژی Dect

ایستگاه های پایه Dect تقریبا یک فاصله 50 الی 60 متری داخل ساختمان رامی توانند پوشش بدهند . در ساختمان های خیلی بزرگ و یا ادارات با چندین ساختمان می توان از تعداد زیادی ایستگاه پایه دکت استفاده کرد تا پوشش مناسب بدست آید. در برخی موارد همچنین می توان از تکرار کننده های دکتRepeaters                              Dect استفاده کرد. این تکرار کننده ها باعث افزایش برد ایستگاه های پایه می شوند. شکل زیر نشان دهنده نحوه استفاده از ایستگاه های پایه Dect و تکرار کننده هاست.

کمپانی های مختلفی اقدام به تولید تلفن های Dect کرده اند که می توان به شرکت هایی چون  yealink,grandstream,polycom … اشاره نمود. در میان شرکت های تولید کننده تلفن Dect شرکت سپهر ارتباط گویا برندهای SNOM و PTX را به شما پیشنهاد می کند. این پیشنهاد با توجه به تجربببههه استفاده از برندهای مختلف در پروژه های مختلف می باشد. این دو برند از نظر کیفیت صدا، دوام و میزان پوشش دهی از سایر برندها عملکرد بهتری در پروژه های مختلف داشته اند.

CODEC چیست ؟

انتقال صدا به طور کلی به صورت آنالوگ صورت می گیرد، در حالی که شبکه انتقال دیتا به صورت دیجیتال و IP می باشد. فرآیند نمونه برداری از موج های صوتی آنالوگ و تبدیل آن به اطلاعات دیجیتال توسط یک رمزگذار و رمزگشا انجام می شود که به آن کدک گفته می شود. بنابراین کلمه codec از کلمات compressor-decompressor ویا encoder-decoder به وجود آمده است. کدک به طور کلی سه کار زیر را انجام می دهند.

Encoding- Decoding

compression-decompression

Encryption-Decryption

انتقال صدا در شبکه voip به این صورت انجام می شود که ابتدا در مبدا موج های صوتی به سیگنال های دیجیتال تبدیل می شوند که به آن encoding گفته می شود که توسط کدک انجام می شود و در مقصد این صداهای دیجیتال باید decode شوند و به حالت اصلی آنالوگ خود بازگردند و در نتیجه طرف مقابل صدای شما را می تواند به صورت آنالوگ بشنود.

فشرده سازی امواج صوتی می تواند در شرایطی که مشکل پهنای باند داریم و سرعت پایین است موثر باشد و پهنای باند کمتری مصرف نماید که در نتیجه می توانچندین ارتباط ویپ را در یک زمان ایجاد نمود. روش دیگر برای حفظ پهنای باند استفاده از Silence supperession است که در این حالت زمانی که مکالمه ای صورت نمی گیرد  packet های IP ارسال نشوند.

 

دلایل به  وجود آمدن اکو و روش های حذف آن

در این مقاله دلایل بوجود آمدن اکو و تاثیرات آن روی کیفیت مکالمه توضیح داده می شود. همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه کارکرد Echo Cancellation عیب یابی و حل مشکلات اکو در ویپ گت وی های آنالوگ داده می شود.

اکو(ECHO) چیست ؟

با توجه به این که در ویپ تاخیر وجود دارد اکو یکی از مشکلات متداول در voip است و نسبت به سیستم های تلفن آنالوگ قدیمی زیادتر دیده می شود.

به طور کلی دو نوع اکو وجود دارد:

1- اکو مربوط به گوینده: زمانی اتفاق می افتد که صدای گوینده به گوش خود منعکس می شود و گوینده با یک تاخیر کوتاه صدای خود را می شنود.

2- اکوی شنونده (بسیار کم اتفاق می افتد) : زمانی اتفاق می افتد که صدای گوینده به سمت شنونده منعکس می شود و مجددا به سمت شنونده منعکس می شود. به زبان ساده شنونده صدای گوینده را دوبار یا بیشتر می شنود.

دلایل به وجود آمدن اکو:

به طور کلی دو دلیل برای بوجود آمدن اکو وجود دارد :

1- انعکاس صدا در اینترفیس های 2-4 wire

سیستم های تلفنی ویپ و خطوط سنتی PCM و ISDN

هر دو از 4 رشته سیم استفاده می کنند. زمانی که سیگنال در یک جهت روی یک زوج سیم انتقال پیدا می کند، سیگنال دیگری روی زوج سیم دوم در جهتی دیگر منتقل می شود که این امر به سیگنال ها استقلال کامل می دهد.

ارتباطات تلفنی آنالوگ از یک loop با استفاده از یک زوج سیم استفاده می کند و انتقال رفت و برگشت سیگنال های با استفاده از یک زوج سیم انجام می شود.

بنابراین زمانی که سیگنال از یک سیستم wire-4 منتقل می شود نیاز به تبدیل از 4 رشته سیم به 2 رشته سیم وجود دارد. این تبدیل معمولا در کارت های PBX و یا مراکز مخابرات CO انجام می شود. RX و TX در حالت wire-2 به خوبی قابل جداسازی نیستند بنابراین هنگام ارتباط با wire-4  دچار مشکل و ایجاد اکو را منجر می شود.

2- اکوی اکوستیک (Acoustic echo) :

این نوع اکو زمانی رخ می دهد که میزان صدای خروجی از اسپیکر هندست در میکروفن همان گوشی شنیده می شود. این مورد معمولا به خاطر ضعف طراحی و یا حالت اشتباه کاربر برای گرفتن هندست، بوجود می آید.

 

تاثیر اکو در مکالمات voip :

میزان اکو تحت عنوان Echo Retum Loss(ERL) شناخته می شود. این عنوان در واقع نسبت بین سیگنال اصلی و میزان اکو به دسیبل می باشد.

هر چه این میزان و عدد بیشتر باشد میزان اکو کمتر است . بنابراین یک اکو با میزان 55 دسیبل به عنوان میزان کم اکو و 15 دسیبل میزان اکوی زیاد را نشان می دهد. اگر تاخیر در رفت و برگشت صدا بسیار کم باشد مثلا کمتر از 30 میلی ثانیه بنابراین گوینده متوجه اکو نمی شود. در شرایط که تاخیر در صدا بیشتر از 50 میلی ثانیه باشد باز هم گوینده متوجه تاخیر در صدای خود نمی شود اما این امر در کیفیت مکالمه تاثیر می گذارد و نتیجه آن صدایی شبیه صدای در زیر زمین و یا تونل می شود. اگر تاخیر در صدا بیشتر شود اکو در این حالت بیشتر می شود مخصوصا زمانی که بلندی صدا و تاخیر بیشتر باشند.

جلوگیری از اکو ( NLP-Echo Suppession) :

اکو های کم و متوسط به راحتی شنیده نمی شوند اما این اکوها در زمان وقفه هایی که سکوت در حین مکالمه وجود دارد، شنیده می شود.

رویکرد جدید وجود دارد که برای جلوگیری از به وجود آمدن اکو ، باید زمان هایی که در مکالمه سکوت به وجود می آید شناسایی شودو به صورت مصنوعی این وقفه ها با نویز محیط پر شود.

حذف اکو

حذف اکو رویکردی جدیدتر است که اکوی موجود در مکالمات و ارتباطات تلفنی را به طور کلی حذف نماید. یک الگوریتم پردازش سیگنال، مکالمه و گفتار هر طرف را به طور کلی دقیق بررسی می کند و سعی بر شناسایی و یادگیری ویژگی ها و مشخصات اکو می کند. برای مثال زمانی که اکویی به وجود می آید این الگوریتم شروع به شناسایی تاخیرهای هماره این اکو و همچنین دامنه نوسانات آن می کند. زمانی که Echo concellation اقدام به شناسایی مشخصات اکو میکند نتیجتا میزان اکو کمتر می شود و هر چقدر که این شناسایی توسط الگوریتم بیشتر و دقیق تر شود حذف اکو بهتر انجام می شود. هنگام به وجود آمدن Double Talk فرآیند انطباق و شناسایی اکو به طور موقت متوقف می شود به طور مثال زمانی که دوطرف مکالمه همزمان با هم صحبت می کنند.

یک حذف کننده اکو برای این که درست عمل کند باید تاریخچه ای از مکالمات نمونه برداری شده که اکو داشته اند را تگه داری کند. نگه داری این نمونه های میزان قابل توجهی از حافظه را استفاده می کند که در چیب های DSP تجهیزات ویپ حافظه برای این کار کم است. بنابراین اگر این تاخیر اکو Echo Delay بیشتر و بزرگ تر از میزانی باشد که در حافظه و تاریخچه ای باشدکه در اکو کنسر نگهداری شدهاست حذف اکو امکان پذیر نمی باشد.

زمانی که طول می کشد یک حذف کننده اکو، خصوصیات اکو را کاملا بررسی کند را اصطلاحا Convergence Time می گویند. بعضی اوقا در چند ثانیه ابتدای مکالمه ممکن است اکوی شدید شنیده شود که این به خاطر همان Convergence Time و یا زمان بررسی اولیه اکو است که به این نوع اکو Convergence Echo می گویند. حذف کننده های اکو بیشتر در گیت وی های ویپ پیاده سازی می شوند و عموما طوری تنظیم شده اند که از سمت ترانک گیت وی اکو را حذف نمایند.( منظور سمت خطوط تلفن) حذف کننده اکو در تلفن های IP نیز مورد استفاده قرار میگیرند که اکوی آکوستیک را از سمت هندست حذف کنند.

عیب یابی و رفع مشکل اکو

مهمترین نکته ای که هنگام رفع مشکل اکو باید به آن توجه کرد این استکه توجه داشته باشید منبع ایجاد اکو سمت دیگر مکالمه است یا سمت شما .

  • شناسایی منبع اکو : مشکلات مربوط به جریان مدار- زمانی که تماس های ویپ به بستر آنالوگ سنتی با دو رشته سیم مرتبط می شود می توان پورت خاصی که باعث ایجاد اکو شده است را شناسایی نمود. ساده ترین روش، آنالیز گزارش یکسانی را مبنی بر وجود اکو داردیا خیر. برای مثال کاربر 1،2،3،4، گزارش اکو می دهند در این شرایط باید چک شود که آیا تمامی این 4 کاربر مشکل اکو را فقط زمانی دارند که با کاربر 5 مکالمه دارند؟
  • شناسایی اکو: آکوستیک اکو- این نوع معمولا به خاطر ضعف طراحی، هندست و یا هدست های ارزان قیمت و یا کاربرانی که برحسب عادت هندست را با فاصله از گوش خود نگه می دارند به وجود می آید. اگر مشکل از یک تلفن خاص باشد بهتر است تلفن تعویض گردد و یا از Echo concellation Acoustic AEC- که در برخی تلفن های IP استفاده می کنید و تماس با آی پی فون دارید مشکل اکو وجود داشت، احتمال زیاد اکو شما آکوستیک اکو است.
  • اکوی شدید- به طور کلی حذف کننده های اکو تا 35 دسیبل اکو را کاهش می دهند و زمانیکه اکوی خیلی زیاد باشد اکو کنسلرها نمی توانند به طور کامل آن را حذف کنند و پژواک هنوز شنیده می شوند.
  • بدون اکو کنسلر- برخی تجهیزات ویپ دارای اکو کنسلر نیستند برای مثال آی پی فون ها و برخی تجهیزات که اکو کنسلر دارند حذف کننده اکو ممکن است در سمتی که اکو وجود ندارد کار کند . برای مثال کاربر تلفن آی پی ممکن است تلفن را به صورت آزادانه به جای فشار دادن سمت گوش، نگه دارد که این امر ممکن است باعث آکوستیک از اسپیکر گوشی به میکروفن شود که باعث شود شمت مقابل اکو داشته باشد. تماس ممکن است از طریق ویپ گت وی برقرار شود که دارای اکو کنسر است. ویپ گیت وی عموما اکوی سمت خطوط تلفن آنالوگ و بخش غیر IP را حذف می کند بنابراین هیچ تاثیر روی اکوی به وجود آمده در سمت IP را ندارد.
  • Echo tail کوتاهتر از اکو- اکو کنسلرها معمولا طوری با بیشتر طول تاخیر اکو تنظیم شده اند که معمولا طول آنها 16،32،64،128 میلی ثانیه است. به دلیل حافظه ی موجود در DSP طول زمانی و تاخیری این اکو کنسرها بیشتر قابل تنظیم نمی باشد. اگر طول اکو از این زمان ها بیشتر باشد امکان حذف اکو وجود ندارد و این مشکل عموما زمانی به وجود می آید که تماس ویپ به خطوط PCM متصل است که از سمت دیگر مجددا به بستر ویپ، شبکه مومبایل و یا شبکه ای با تاخیر زیاد مانند ماهواره متصل شده است.
  • اعوجاج مسیر اکو- برخی مواقع مسیر اکو ممکن است غیر خطی باشدکه این امر باعث کاهش تاثیر اکو کنسلرها می شود و عموما تصور می شود این اکو خطی است.
  • سیگنال بسیار بالا یا پایین- اگر سیگنال بسیار بالا یا پایین باشد اکو کنسلر ممکن است به درستی عمل نکند. سیگنال های سطح پایین باعث می شود که بخش هایی از مکالمه که سکوت بیشتری وجود دارد مورد جلوگیری و حذف اکو قرار گیرند زیرا اکو کنسر نمی تواند تفکیکی بین مکالمه با سیگنال پایین و مکالمه با اکو داشته باشد. این امر باعث می شود بین مکالمه وقفه هایی ایجاد شود.
  • دبل تاک – برخی از اکو کنسلرها با مکالماتی که بیش از اندازی دبل تاک دارند مشکل دارند و این امر به خاطر خود دبل تاک است زیرا اکو کنسلرها بر مبنای دوره های زمانی مکالمه یک طرفه خصوصیات اکو را بررسی می کنند و آن را حذف می کنند و زمانی که دو طرف همزمان مکالمه نمایند، دبل تاک به وجود می آید اکو کنسلر ممکن است نتواند به درستی در این شرایط عمل نماید.

 

سیپ ترانک ( SIP Trunk ) :    SIP (Session Initiation Protoco)

به طور کلی پروتکل استانداردی است که تجهیزات ویپ برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند و زبان مشترک تجهیزات و سخت افزارهای ویپ می باشد. SIP Trunk در واقع پر ظرفیتی است که می توان برای داشتن چندین تماس همزمان بین مراکز تلفن تحت شبکه و یا گیتوی های ویپ با سرور ویپ ایجاد نمود.

در نسل جدید شبکه های مخابراتی NGN که کلیه ارتباطات بر مبنای IP است جهت ارتباط بین مراکز تلفنی و همچنین مراکز تلفن خصوصی PBX از ترانک های بسته ای استفاده می شود که نوعی از آن SIP Trunk می باشد و جایگزین ارتباطات PRI و E1 در شبکه های TDM است. مشتریانی که می خواهند از سرویس های متنوع ویپ برخوردار شوند می توانند از این سرویس بهره گیرند.

سرویس سیپ ترانک مخابرات در واقع ارتباط شبکه ای است بین سرویس دهندگان تلفن و مشتریان، که بر مبنای IP انجام می شود. در واقع سرویس تلفن از مرکز مخابرات تا محل مشتری بر روی بستر شبکه IP و با پروتکل استاندارد SIP انجام می شود. در بخش مشتری نیز مرکز تلفن مورد استفاده حتما باید IP Base باشد و از پروتکل SIP پشتیبانی کند.

در گذشته خطوط 5 رقمی مخابرات به صورت PRI و در بستر E1 ارائه می شد اما امروزه این سرویس بر روی بستر شبکه IP به مشتری ارائه می شود. پرواضح است زمانی که بستر IP باشد قابلیت ها و انعطاف پذیری بیشتری در ارائه سرویس وجود خواهد داشت.

مزایای استفاده از SIP Trunk

امکان واگذاری گستره متنوعی از کانال های همزمان و نامبرینگ متناظر با آن

قابل استفاده بر روی کابل مسی و فیبر نوری

عدم نیاز به افزایش تعداد تجهزات سمت نتقاضی با افزایش تعداد شماره تلفن(تنها به یک عدد مودم نیاز می باشد)

عدم وجود محدودیت جغرافیایی برای سرویس

کاهش هزینه تجهیزات مورد نیاز ( عدم نیاز به گیتوی و یا کارت E1 )

امکان مدیریت ترافیک صوتی ارسالی بر روی لینک به دلیل استفاده از بسته های IP

موارد مورد نیاز جهت راه اندازی سیپ ترانک مخابرات

مرکز تلفن متقاضی باید از پروتکل SIP پشتیبانی کند و IP Base باشد

برای ایجاد ارتباط نیاز به مودم G shdsl Biz می باشد که برند تاینت پیشنهاد می شود

استفاده از پهنای باند اینترنتی به میزان مورد نیاز جهت مکالمه همزمان و عدم دایری اینترنت بر روی پورت ADSL یا G shdsl

سیپ ترانک مخابرات روی سانترال های پاناسونیک سری NS،TDE و روی SIP Server های ویپ مانند استریسک، الستیکس، cx3 و IPPBX های استاندارد مانند Grandstream، Yeastar، Zycoo، Sangoma و غیره قابل پیاده سازی می باشد.

روش ساده تر و ارزان تر استفاده از SIP Trunk روی بستر اینترنت می باشد. کافی است فقط یک IP ثابت داشته باشید و به راحتی می توانید روی همان بستر SIP Trunk پنج کاناله، 10 کاناله و … راه اندازی نمایید هزینه راه اندازی و مکالمه این نوع SIP Trunk بسیار ارزان تر از SIP Trunk قابل ارائه از سمت مخابرات است ضمن اینکه نیاز به خرید مودم اضافه نمی باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید SIP Trunk با ما تماس بگیرید.

 

  • کاربردهایVOIP

کاربرد VOIP در بیمارستان ها و مراکز درمانی

بیمارستان ها و مراکز درمانی یکی از مراکز مهمی می باشند که روزانه افراد زیادی به آنها مراجعه می کنند و برای مشاوره یا گرفتن وقت از درمانگاه تماس های زیادی صورت می گیرد که نیازمند اپراتورهایی برای پاسخگویی می باشد. بعضی از این تماس ها برای بیماران بسیار حیاتی و نیازمند پاسخگویی سریع می باشد که بعضا بیماران نمی توانند به راحتی با بخش مربوطه تماس بگیرند و یا اپراتورها قادر به پاسخگویی نمی باشند. بنابراین بیمارستان ها و مراکز درمانی نیازمند یک سیستم تلفن پایدار، قابل گسترش با امکانات پیشرفته متناسب با مراکز درمانی می باشند. بهترین گزینه برای این نوع مراکز با امکانات پیشرفته مرکز تلفن ویپ می باشد.

با استفاده از تکنولوژی ویپ می توان یک سیستم تلفنی کامل و جامع با امکانات پیشرفته برای مراکز درمانی راه اندازی کرد. در زیر به برخی کاربردهایی که سیستم تلفن ویپ برای بیمارستان و مراکز درمانی اشاره مختصری می شود.

1-  امکان تعریف پیام برای تماس های ورودی به منظور توزیع تماس بین بخش های مختلف بیمارستان. ( مثال:  برای تماس با اورژانس عدد 1 ، تماس با درمانگاه عدد 2 و … ) همچنین می توان برای خط های مختلف پیام های متفاوتی تعریف کرد. بدین ترتیب تماس گیرندگان به راحتی به مقصد مورد نظر هدایت می شوند و برای این کار هیچ اپراتوری مشغول نمی شود.

2- استفاده  از پیام های صوتی برای مشاوره بیماران به صورت تلفنی- برای مثال مشاوره و دستورالعمل مراقبت های قبل و بعد از جراحی های مختلف، آمادهسازی برای MRI نحوه دریافت خلاصه وضعیت پزشکی برای سازمان بیمه ای و بیمه های طرف قرارداد و به طور کلی اطلاعاتی که بتوان به صورت پیام صوتی از قبل ضبط شده به بیماران ارائه داد.

3- امکان راه اندازی سیستم نوبت دهی تلفنی به صورت خودکار بدون دخالت اپراتور:

  • عدم نیاز به مراجعه حضوری ارباب رجوع

صرفه جویی در زمان و هزینه نیروی انسانی

عدم دخالت سلیقه های شخصی در نوبت دهی و رعایت کامل عدالت

افزایش سرعت،دقت و نظم

امکان دریافت اطلاعات مورد نیاز از تماس گیرنده جهت تایید نوبت شامل شماره دفترچه بیمهشده، شماره تماس و …

جلوگیری از دریافت نوبت تکراری برای یک نفر

امکان پیگیری و یا لغو نوبت داده شده از طریق کد پیگیری

4- تماس اتوماتیک با بیمارن- برای مثال می توان سیستم تلفنی طراحی کرد که به اتوماتیک با بیماران تماس گرفته به صورت پیام صوتی اطلاع دهد که جواب آزمایش و یا عکس برداری آماده تحویل می باشد.همچنین می توان سیستمی طراحی کرد که بیماران تماس گرفته و با زدن شماره ای مثلا شماره فیش از آماده بودن جواب آزمایش اطلاع پیدا کنند بدون اینکه کارمندی مشغول شود .

5- قابلیت گزارش گیری از تمام تماس های ورودی ، خروجی و داخلی

6- قابلیت ضبط تمامی تماس ها

7- سیستم انتقادات و پیشنهادات تلفنی

8- امکان راه اندازی فکس سرور –  کمک به صرفه جویی در هزینه های کاغذ، دستگاه فکس، تونر و برق

9- امکان استفاده از گوشی های بی سیم و اضافه کردن Repeater جهت افزایش بد و پوشش سیستم تلفن های بی سیم

10- امکان تعریف بخش های مختلف بیمارستان، نام پزشک و ساعت حضور پزشک به صورت صوتی

11- مشاوره پزشکی به صورت گویا

12- سیستم paging – بلندگوهایی برای پیجینگ وجود دارد که می تواند بخشی از سیستم تلفن voip باشد به این ترتیب که با شماره گیری یک داخلی صدا در بلندگوها پخش می شود. همچنین بر روی خود گوشی های تلفن ویپ می توان پیجینگ راه اندازی کرد به این ترتیب که با زدن شماره ای تعدادی از تلفن هایی که قبلا در یک گروه تعریف شده اند به طور اتوماتیک با تمام آنها تماس گرفته شده و صدا از بلندگوی آنها پخش می شود و می توان تعریف کرد اگر تلفن اشغال هست نیز این اتفاق بیوفتد.

13- پخش پیام های مختلف در زمان های مختلف- برای مثال بعد ساعت اداری پیام متفاوتی نسبت به ساعات دیگر پخش شود.

 

کاربرد VOIP در دانشگاه ها

 

امروزه تکنولوژی به سرعت رو به پیشرفت می باشد در این میان دانشگاه ها نیز یکی از مراکز مهمی میباشند که سعی می کنند با تکنولوژی روز همراه باشند. یکی از تکنولوژی هایی که امرموزه در حال گسترش در شرکت ها و سازمان ها می باشد تکنولوژی ویپ می باشدکه در حال جایگزین شدن سیستم های تلفنی قدیمی می باشد. دلایل مختلفی باعث گسترش سیستم های ویپ شدهاست از جمله راه اندازی آسان آن نسبت به سیستم تلفنی قدیم سانترال و امکانات پیشرفته تلفنی که برای شما فراهم می کند. همچنین با راه اندازی ویپ در بسیاری از هزینه های تلفن نیز صرفه جویی می شود.

سیستم ویپ بر روی بستر شبکه یا همان بستر آی پی پیاده سازی می شود و بسیاری از محدودیت های سیستم تلفن سنتی برداشته می شود. بنابراین برای پیاده سازی یک سیستم تلفن ویپ نیاز به سیم کشی جدا نمی باشد و می توان از همان بستر شبکه داخلی استفاده نمود. این مزیت ویپ صرفه جویی قابل توجهی را برای مجتمع های دانشگاهی که دارای چندین ساختمان مختلف در یک محل می باشند را به ارمغان می آورد. با استفاده از سیستم های تلفن سانترال قدیمی ساختمان های مختلف دانشگاه برای ارتباط صوتی مجبور به تماس از طریق بستر مخابرات و پرداخت هزینه تلفن به مخابرات هستند در صورتی که بایک مرکز تلفن ویپ نه تنها ارتباط این ساختمانها به صورت داخلی و بدون هزینه میم باشد بلکه ارتباط با دانشگاه های زیر مجموعه در شهرهای دیگر نیز می تواند به صورت داخلی و بدون هزینه صورت گیرد.

یکی دیگر از مزیتهای ویپ برای دانشگاه ها امکانات پیشرفته نرم افزاری آن می باشد. سیستم تلفن ویپ امکان برقراری ارتباط با بانکهای اطلاعی مختلف را دارد. برای مثال دانشجویان می توانند با واردکردن شماره دانشجویی خود از نمرات خود به صورت گویا مطلع شوند.

با استفاده از سیستم ویپ می توانید پیام های مختلفی را ضبط نمایید و این پیام های به صورت گویا برای دانشجویان پخش شود برای مثال مشاوره های مختلف، اطلاعیه های مختلف، اعلام زمان کلاس ها، زمان امتحانات و …

راه اندازی سیستم IVR یا همان پیام خوشامد گویی می تواند باعث شود دانشجویان به راحتی با زدن شماره به پخش مربوطه هدایت شوند بدون اینکه کارمندی مشغول شود. برای مثال برای ارتباط با آموزش کلید 1، مالی کلید 2 و … مع لیت سیستم می تواند تو درتو باشد به این معنی که بعد از زدن کلید 1 پیام دیگری پخش شود   ( گروه کامپیوتر کلید 1، گروه عمران کلید 2 و …. )

همچنین می توان برای شماره های مختلف پیام های متفاوتی را راه اندازی کرد.

در سیستم ویپ هیچ گونه محدودیت فیزیکی برای جا به جایی کارمندان، افزایش تعداد داخلی ها و اضافه کردن خطوط شهری وجود ندارد.

همان طور که می دانید ایجاد IVR ، ضبط مکالمات، گزارش گیری از تماس ها، ID Caller در سیستم سانترال سنتی مستلزم هزینه بیشتر و بعضا به صورت محدود و برخی غیر قابل پیاده سازی می باشند. در سیستم ویپ راه اندازی این امکانات به سهولت و بدون نیاز به هزینه اضافی قابل پیاده سازی می باشد و از امکانات اولیه و ساده ویپ محسوب می شوند.

از دیگر امکانات سیستم تلفن ویپ می توان به سیستم امتیاز دهی بعد از پایان مکالمه و همچنین سیستم انتقادات و پیشنهادات تلفنی اشاره کرد که به راحتی قابل پیاده سازی می باشد. در سیستم ویپ این امکان وجود دارد که نظرات و پیشنهادات در سیستم ذخیره شده و همچنین برای مسئول مربوطه ایمیل شود.

در زیر به برخی از امکانات یک مرکز تلفن VOIP اشاره مختصری می شود

1- مدیریت آسان به صورت Web Base و امکان انجام تمام تنظیمات به صورت ریموت و از راه دور

2- امکان اضافه کردن داخلی و خطوط شهری به صورت نامحدود

3- کاهش هزینه های تلفن، تماس رایگان بین شعب شرکت

4- عدم نیاز به سیم کشی مجزا برای تلفن

5- عدم وجود محدودیت در انتخاب برند و مدل تلفن

6- امکان انتقال شماره داخلی بدون نیاز به انجام تنظیمات مجدد

7- ضبط تمام مکالمات

8- شنود

9- قابلیت ارائه گزارش از تمام تماس ها(مدت زمان مکالمه،تاریخ،تماس های ورودی،خروجی و داخلی)

10- امکان ارسال فکس و راه اندازی فکس سرور – فکس به ایمیل

11- امکان ایجاد گروه های مختلف کاری با سطوح دسترسی متفاوت

12- صف انتظار – در زمانی که تماس های ورودی به شرکت بیشتر از اپراتورهای پاسخ گو هستند

13- منشی دیجیتال و یا تلفن گویا (IVR-Interactive Voice Response )

14- ایجاد اتاق کنفرانس صوتی مجازی به تعداد نامحدود

15- Voice Mail

16- ایجاد شرایط زمانی پاسخ گویی – پخش پیام های مختلف در زمان های مختلف

17- ارتباط با crm و بانکهای اطلاعاتی (Data Base )

18- راه اندازی سیستم امتیاز دهی

19- راه اندازی سیستم انتقادات و پیشنهادات تلفنی – صدای مشتری

 

انتقال خط با استفاده از VOIP Gateway بصورت هات لاین FXO – FXS

با استفاده از 2 خط VOIP Gateway یکی با پورت های fxo می توانید خط تلفن را از نقطه ای به نقطه دیگر با استفاده از بستر آی پی منتقل کنید. بدین ترتیب که خط های ورودی تلفن را به پورت های fxo (نقطه A ) متصل می نمایید و در نقطه B که از طریق بستر شبکه آی پی با نقطه A ارتباط دارد از ویپ گیتوی با پورت FXS استفاده می کنید و تلفن های آنالوگ را به پورت های FXS متصل می کنید. در این حالت بعد از انجام تنضیمات تماس ورودی به پورت های FXO در ( نقطه A ) به تلفن های متصل به پورت های FXS (نقطه B) منتقل می شود. همچنین برای تماس های خروجی با استفاده از تلفن های آنالوگ که به پورت FXS (نقطه B) متصل می باشد می توانید با خطوط متصل به پورت های FXO در نقطه A تماس خروجی داشته باشید.

کاربرد دیگر سناریو فوق برای شرکت هایی می باشد که دارای 2 شعبه در دو نقطه مختلف دارند و می خواهند با استفاده از سانترال آنالوگ خود بین دو شعبه ارتباط داخلی داشته باشند. در سانترال های آنالوگ دو نوع پورت وجود دارد. پورت های CO که برای دریافت بوق از سمت مخابرات تعبیه شده است و تماس های ورودی و خروجی با استفاده از این پورت ها انجام می شود و پورت های داخلی Extension که در سانترال های پاناسونیک به آن ها Jack نیز گفته می شودکه تلفن های آنالوگ به این پورت های متصل می شوند. اگر بخواهیم با استفاده از ویپ گیتوی این 2 سانترال را به هم متصل کنیم مانند سناریو بالا باید از 2 ویپ گیتوی یکی با پورت FXO و دیگری با پورت FXS استفاده کنیم. بدینترتیب که پورت های FXO را به پورت های داخلی سانترال متصل می کنیم نقطه A و در نقطه B پورت های FXS را باید به پورت CO سانترال متصل نماییم. در نقطه A با گرفتن داخلی سانترال که به پورت FXO ویپ گیتوی متصل است تماس شما به نقطه B منتقل می شود و هم اکنون می توانید داخلی سانترال نقطه B را شماره گیری نمایید. به همین ترتیب تماس ها از نقطه B به نقطه A منتقل می شود یعنی با گرفتن خط CO تماس به پورت FXS و از آنجا به نقطه A منتقل می شود .

 

  • اخبار و تازه های VOIP

VOIP ضرورتی برای کسب و کارهای کوچک و متوسط

ارتباطات تلفنی بدون در نظر گرفتن زمینه کاری شرکت و یا تخصص های آن، تقریبا بخش بسیار مهمی در هر کسب و کار به شمار می آید. با ظهور تکنولوژی صدا روی پروتکل اینترنت(voip)، ارتباط تلفنی برای کسب و کارهای کوچک و متوسط از هر زمان دیگری آسان تر شده است.دسترسی به سیستم های تلفنی کم هزینه با مجمموعه ای از ویژگی های همراه با آن، شرکت ها را قادر می سازد تا به طور یکسان ارتباطاتی پویا و موثر با دیگر شرکت های تجاری و مشتریان خود برقرار کنند.

در جامعه جهانی امروزی، کسب و کارها می توانند به لطف اینترنت و استفاده گسترده از دستگاه تلفن همراه و فن آوری voip و با کمترین توجه به بعد مسافت، با موفقیت کارهای خود را انجام دهند .

راه حل هایی از این نوع قابلیت های گسترده ای را ارائه می دهند که شامل بسیاری از ویژگی ها از جمله صندوق صوتی،اپراتور خودکار وانتقال تماس بوده که به طور معمول به عنوان هزینه اضافی محسوب می شوند. Voip برای کارکنانی که در خانه کار می کنند،درحالی که به عملکرد کلی عملیات کسب و کار بهبود می بخشد،فرصتهای شغلی جدیدی را ایجاد می کند.

پیاده سازی یک سیستم voip به عنوان یک عامل اصلی موفقیت کسب و کار، مستقیما می تواند به ضرورتی برای توسعه منجر شود.خوشبختانه تکنولوژی voip به طور کامل مقیاس پذیر بوده و دردسرهای مانند آنچه که با افزودن خطوط تلفنی در شبکه های تلفن سنتی حادث می شوند را ایجاد نمی کند.علاوه بر این، راه حل های voip را متوان به مکان های مختلف در سراسر جهان اعزام و مستقر کرده و با شبکه های موجود یکپارچه نمود.

می توان مجددا شماره های تلفن را در کنار طرح های متناظر شماره گیری،صدای زنگ و سایر ویژگی ها، به گونه ای طراحی کرد که به عنوان یک شمارهمحلی که یک محل به آن اختصاص داده شده عمل کند و موانع بیشتری را از سر راه برقراری ارتباط اختصاصی بردارد.هزینه پایین ارتباطات تلفنی ویگ مکمل گزینه های پیکربندی انعطاف پذیر آن شده است در حالی که ویپ محدودیت های گستره و ویژگی های مسئله ساز تلفن سنتی را حذف می کند.

شرکت های تجاری قادر به برقراری ارتباط یکپارچه با تمامی تسهیلات آن بوده و جبهه متحدی در مقابل سایر همتایان خود ارائه می دهند، و همین امر توانمندی اساسی در صنایع ارتباط – محور محسوب شده و برای کسب و کارهای کوچک و متوسط از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با چنین مزایای گسترده ای که voip برای شرکت ها در هر ابعادی ارائه می دهد، درک رشد محبوبیت روز افزون آن کار بسیار ساده ای خواهد بود.

سه روشی که VOIP می تواند کار گروهی را در شرکت شما بهبود می بخشد

در هر شرکت،نیرویی فعال و پویا که بتواند پروژه های مختلف شرکت را مدیریت و هدایت کند، بسیار ارزشمند است. اما در تجارت امروز کار گروهی بیشترین ارزش را در یک شرکت دارد . هر چه بیشتر تجربه فعالیت در سازمان های مختلف را داشته باشید اهمیت کار گروهی را بیشتر درک می کنید همان طور که می دانید امکانات و ابزار زیادی جهت کمک به کار گروهی وجود دارد. چیزی که شاید تابحال به آن توجه نکرده باشید تکنولوژی است به نام voip-voice over IP که می تواند کار گروهی را در شرکت شما بهبود بخشد.

امکان دسترسی به اعضای تیم در هر زمان و مکان

یکی از مهترین فواید ویپ این است ه شما در هر زمان و مکانی که هستید می توانید با کارمندان و تیم کاری خود در تماس باشید، که این موضوع امکانی ارزشمند برای کار گروهی می باشد.زمانیکه کارمندان از تکنولوژی ویپ بهرمند می برندمکان جغرافیایی معنایی ندارد. آنها چه شرکت باشند چه نباشند دیگر اهمیتی ندارد. تیم شما می تواند به راحتی با بقیه اعضا ارتباط برقرار کند.اگر یکی از اعضای تیم در منطقه ای بدون پوشش تلفن همراه باشد، فقط به اینترنت نیاز دارد. در نتیجه بدون توجه به این که کجای دنیا هستید می توانید با تیم خود ارتباط برقرار کنید.

جلسات مجازی با اعضای گروه

یکی دیگر از مزایای بسیار عالی ویپ قابلیت حضور در جلسات بدون در نظر گرفتن موقعیت جغرافیای افراد می باشد.کنفرانس های صوتی این کار را برای ما انجام می دهد. اگر 10 نقر از اعضای گروه در 10 شهر مختلف باشند می توانند با استفاده از تلفن های آی پی در یک جلسه بطور مجازی حضور داشته باشند. همچنین تلفن های آی پی تصویری امکان ارتباط چهره به چهره را نیز فراهم می کنند.

ضبط مکالمات

تماس ها و کنفرانسهای بسیاری در شرکت صورت می گیرند که از اهمیت زیادی برخوردارند و ممکن است که تعدادی از اعضای تیم شما قادر به حضور در آن کنفرانس نبوده،یا تماس صوتی مورد نظر را نشنیده باشند و یا در آن زمان تمایل به صحبت با 10 نفر دیگر از اعضای گروه را در یک کنفرانس صوتی نداشته باشند و در عین حال این مکالمات بسیار مهم و حساس بوده اند.در اینجا باید بگوییم که خوشبختانه در سیستم تلفنی ویپ امکان تلفنی ویپ امکان ضبط تمام مکالمات وجود دارد و در هر زمان هر یک از اعضای تیم شما می توانند این مکالمات را گوش دهند و کاملا از موضوع مورد بحث آگاه کردند.

VOIP در حال تغییر دنیای تجارت است و به طور شگفت آوری راه خود را در تمام جنبه های تجارت پیدا می کند. فواید این سیستم بیشمارند و با توجه به پیشرفت فناوری هر روزه ی این سیستم، تیم شما می تواند کارایی بیشتری داشته باشد.

 

چرا هنوز برخی شرکت ها نگران استفاده از VOIP هستند ؟

تصمیم گیری برای تغییر از سیستم تلفن سنتی به voip می تواند بسیار سخت باشد. این امر برای شرکت هایی که تجربه ای از ویپ وکاربردهای تجاری آن ندارند،بسیار دشوارتر است. به همین دلیل نگرانی از تغییر در این شرایط امری طبیعی است.

اما واقعیت این است که هر چه دیرتر به سیستم تلفن ویپ روی آورید، مجبورید ارتباطات خارجی و داخلی شرکتتان را با سیستمی سنتی که در حد انتظار و قابل قبولی نیست، ادامه دهید.

در اینجا دلایل اصلی و مهمی که شرکت ها باید به سمت ویپ روی بیاورند را بررسی می کنیم. همچنین راه کارهایی ارائه خواهیم دادکه از نگرانی های شرکت ها برای تغییر به سمت ویپ کاسته شود.

ترس از تکنولوژی جدید

به جرات می توان گفت اکثر کسب و کارهایی که به ارتباطاتی پایدار و قابل اطمینان نیاز دارند سیستم ارتباطی خود را به ویپ تبدیل کرده اند. یکی از دلایل اصلی کسب و کارهایی که هوز به سمت ویپ روی نیاورده اند، عدم استفاده از تجهیزات ویپ شود.

اما واقعیت درست برعکس است. با پیشرفت های صورت گرفته ی سال های اخیر در تکنولوژی یادگیری و استفاده از تلفن های ویپ از همیشه آسان تر شده است. برقراری تماس با سیستم ویپ در بیشتر موارد فرقی با تلفن های معمولی ندارد ضمنا برای کاهش هزینه تجهیزات ویپ می توان از مبدل هایی استفاده کرد که سیستم های تلفن معمولی را به ویپ تبدیل می کند .

هزینه بالای تجهیزات

معمولا هزینه تجهیزات ویپ در بودجه های شرکت ها در نظر داشت که هزینه سیم کشی،سرویس و نصب سوییچ ها،ترمینال ها و خدمات بعدی تلفن آنالوگ معمولی برای یک ساختمان با 100 کاربر خیلی بیشتر از راه اندازی سیستم تلفن ویپ می باشد. باید در نظر داشته باشید راه اندازی یک تلفن آی پی برای یک کاربر جدید بسیار راحت می باشد و در زمان بسیار کوتاهی می توان داخلی های جدید را راه اندازی نمود. همچنین می توان به جای نصب تلفن سخت افزاری از تلفن نرم افزاری روی کامپیوتر کاربران استفاده کرد که بسیار مقرونبه صرفه می باشد.

تصمیم برای تغییر از تلفن آنالوگ معمولی به سیستم تلفن ویپ همیشه برای شرکت های مختلف در مقیاس های مختلف روند افزایشی دارد استفاده از تکنولوژی روز و تجهیزات وابسته به شبکه و اینترنت تبدیل به امری اجتناب ناپذیر شده که شرکت ها و کسب و کارهای مختلف برای پیشرفت در این امر با هم رقابت می کنند.اما سوال اصلی این است که شما به عنوان صاحب یک تجارت چه برنامه ای برای پیشرفت تجارت و کسب و کار خود دارید و با استفاده از تکنولوژی روز کجای بازار قرار خواهید گرفت.

در واقع ویپ نه تنها تکنولوژی ترس آوری نیست بلکه برای توسعه بهره وری، کارآمدی،صرفه جویی در وقت شما وکارمندانتان ، طراحی شده است.نکته مهم این است که بتوانید از ویپ بهترین استفاده را نمایید و امکانات و ویژگی های ویپ را بشناسید تا با توجه به نوع کسب وکار شما بیشترین کارآمدی و فایده را داشته باشد.

امروزه برای صرفه جویی در هزینه ها و بهره وری بیشتر بسیاری از سازمان ها به سمت تکنولوژی ویپ رفته اند از ویژگی و مزایای ویپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

منشی دیجیتال IVR ، کنفرانس صوتی،پنل اپراتور،ضبط مکالمات تلفنی،گزارش گیری تماس های تلفنی،پیام صوتی،صف انتظار تلفن، تماس تصویری،امکان جابجایی،کاهش هزینه نگهداری،عدم نیاز به سیم کشی مجزا،امکان انتقال شماره داخلی تلفن و افزایش ظرفیت بصورت نامحدود نام برد.

 

3 نکته مهم در مورد وب آر تی سی WEBRTC

وب آر تی سی – Web Real-Time Communication یا ارتباط بی درنگ در وب در واقع اپلیکیشن رابط برنامه نویسی API-Application Programing Interface است برای ایجاد ارتباطات صوتی،تصویری و یا تکست به صورت بی درنک یا همان Real-Time در واقع webrtc همان قابلیت هایی است شما می توانید در وب یا همان مرورگر خود داشته باشید بدون اینکه نیاز به دانلود یا نصب برنامه ها یا درایوهای اضافه داشته باشید. در زیر به مواردی که باید در مورد webrtc بدانید اشاره می کنیم.

مشخصات WEB RTC

Webrtc بر پایه مرورگر بنا شده است و اصطلاحا browser-based می باشد. وب آرتی سی بر خلاف نرم افزارها و آپ هایی که باید روی سیستم شما نصب شوند نیاز به نصب ندارند. در واقع اپلیکشن های وبی از طریق دوربین و یا میکروفن سیستم شما به API دسترسی مستقیم دارند بنابراین نیازی به نصب برنامه های اضافه، پلاگین و … ندارند. نتیجتا وب آر تی سی محدود به سیستم عامل یا سخت افزاری خاص نمی باشد و با همه سیستم عامل ها سازگار است.

از دیگر مشخصات مهم وب آر تی سی میتوان به امنیت آن اشاره نمود. دلیل امنیت آن این است که نیاز به نصب update ندارد و در صورت نیاز به هرگونه به روز رسانی اینکار در خود مرورگر شما انجام می شود و تا زمانی که مرورگر شما آخرین بروزرسانی ها را دارد وب آر تی سی نیز به خوبی کار خود را انجام می دهد.

کدک های صوتی و تصویری وب آر تی سی طوری طراحی شده اند که بهترین و کارآمدترین حالت استفاده از صوت و تصویر انجام شود.تعداد زیادی از کارمندانی که از راه دور کار می کندواصطلاحا دورکاری انجام می دهند برای اینکه بتوانند از صدا و تصویرHD بهره ببرند پهنای باند خود را افزایش داده اند و معمولا پهنای باند کم جوابگوی نیازهایشان نمی باشد و آنها را دچار مشکل در ارتباطات صوتی و تصویری می کند. وب آر تی سی از bit rate ثابت و متغییر برای ارتباطات narrowband پشتیبانی می کند که نتیجه آن ارتباطی خوب و بدون مشکل خواهد بود.

چرا WebRTC هنوز به طور کامل فراگیر نشده است ؟

در سال 2012 موسسه IETF ایجاد کدکی برای وب آر تی سی را اجباری کرد. این امر مانعی است که قبل از اینکه کاربران به وب آر تی سی روی بیاورند باید رفع شود.

در بخش ارتباطات ویدئویی کدک 8VP و 264H دو استانداری هستند که به عنوان کدک اجباری انتخاب شوند در حال رقابت هستند.( Mandatory-To-Implement-MTI ) کدک 8VP متعلق به گوکل می باشد که هم اکنون در فایرفاکس،گوگل کروم و opera استفاده می شود. 264H حدود یک دهه می باشدکه مورد استفاده قرار گرفته است و در واقع یک استاندارد صنعتی است که از این جهت نسبت به 8vp برتری دارد. مشکل 264H این است که توسعه دهندگان و برنامه نویسان برای استفاده از آن باید هزینه ای بابت حق امتیاز آن پرداخت کنند و در صورت 8VP رایگان است .

چه شرکتی در رقابت کدک برنده شد؟

8VP و264H هر دو در رقابت برای کدک MTI مربوط به وب آر تی سی هستند و برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار خود می توانند بین این دو کدک یکی را انتخاب کنند. کمپانی ماکروسافت برای lync و skype از کدک 264H استفاده می کند. گوکل نیز سعی دارد 8VP را به عنوان MTI برای وب آر تی سی به اثبات برساند که کار سختی به نظر میرسد.

Mozila از طریق مشارکت با سیسکو در رقابت مرورگرها بسیار قوی ظاهر شد که البته پشتیبانی از هر 2 کدک در این امر بی تاثیر نیست. در این رقابت بسیاری از مرورگرهای کوچک از گردونه ی رقابت خذف شدند و در این میان اپل وماکروسافت 264H را به عنوان کدک انحصاری خود انتخاب کردند.

دانستن این اطلاعات اولیه در مورد وب آر تی سی به دلیل اینکه بالاخره کدک اصلی چه زمانی توسط برنامه نویسان انتخاب می شود مهم است و مهمتر از آن این است که برنامه نویسان بتوانند از قابلیت های وب آر تی سی به طور کامل استفاده و از مزایای آن بهره لازم را ببرند.

 

مجرمان روسی برای نفوذ به حساب های بانکی از ویپ استفاده می کنند

سرویس های خصوصی voip در میان مجرمین سایبری به خصوص در روسیه بصورت فزاینده محبوب شده است. بر طبق گزارش مشاوره امنیتی flash point تماس های بازگشتی حفاظت شده که معمولا توسط بانک ها و دیگر موسسات مالی مورد استفاده است اکنون توسط سرویس خصوصی voip مورد سوء استفاده قرار می گیرد.

Flash point سه سرویس شناسایی کرده است که به مجرمین کمک می کند تا با دور زدن پروتکل تماس برگشتی به حساب های بانکی به صورت غیر قانونی دسترسی پیدا کنند. نام 24SIP،SIP KILLER،Narayana  در انجمن های جرائم سایبری روسی اعلام شده است.

بخشی از کارهای 24SIP برای جنایتکاران این است که از نمایش هویت تماس گیرنده ها که با شماره های روسی برای تماس های داخلی و بین المللی می باشد، جلوگیری کند.

SIP Killer سال هاست که در دسترس می باشد اما به تازگی بسیار محبوب شده است چون در اصل برای فعال کردن ویژگی که Call Flooding نامیده میشود مورد استفاده قرار میگیرد به این صورت که با ارسال حجم زیادی از ترافیک به سرویس VOIP آن را دچار اختلال می کند.

لوک رودهفر تحلیل گر جرایم سایبری در Flash Point می گوید:

علاقه مجرمین به تقلب در معاملات آنلاین و تبحر آنان بر دور زدن مسائل امنیتی همچنین امکان خرید شماره های مجازی و یا سیم کارت های کشورهای دیگر در voip باعث شدهمجرمین کارهای مجرمانه اینترنتی خود را توسعه دهند و محیط وب به محیطی سیاه و ناامن تبدیل کنند.

رودهفر که در سویس های voip در شوروی سابق،خاورمیانه،شمال آفریقا و ترکیه تخصص دارد اضافه کرد که زیاد شدن چنین سرویس های voip باعث افزایش جرایم سایبری در سرویس های ویپ می شود.

رودهرفر اضافه کرد:بسیاری از موسسات مالی و خرده فروشان تجارت الکترونیک نمی توانند تراکنش های درست و قانونی و تماس های تایید شده را با موارد جعلی که با استفاده از سرویس های voip توسط مجرمین ساخته و یا دریافت شده را تشخیص دهند.

Narayana در سال جاری در انجمن جرائم سایبری روسی بطور عمدی اعلام و تبلیغ شده است. Narayana از sip و سیم کارت برای تقریبا همه کشورهای روی زمین پشتیبانی می کند و علاوه بر استفاده از iNum مجانی، برای برقراری تماس های بین الملی مجانی بین شماره های داخلی شبکه استفاده،مسیریابی تماس ورودی با           (DID) شماره گیری مستقیم داخلی نیز دارد. همچین می تواند sms دریافتی را هدایت و پاسخ دهی کند.

  • مزایای ویپ

چرا یک سازمان باید به سمت استفاده از IP Telephony برود ؟

زیر ساخت های شبکه امروزه به 3 نوع اصلی تقسیم می شوند:

1- شبکه دیتا (Data Network) که بزرگترین آنInternet می باشد.

2- شبکه ویدئو (Video Network) مانند Satellite TV

3- شبکه صدا (Voice Network)مانند تلفن های ثابت و یا زیر ساخت های موبایل که کاملاً از شبکه Data جدا می باشند.

هر کدام   از این شبکه ها کاملاً از هم جدا می باشند، استانداردها و تجهیزات خاص خودشان را دارند. هر زمانی که نیاز به یکپارچه سازی در این شبکه ها باشند، هزینه زیادی باید صرف شود. برای مثال اگر با بانک تماس بگیرید و مانده حساب بخواهید،بانک به طور خودکار(سیستم پاسخگوی تلفنی) مانده حساب را اعلام می کند در این حالت Data Network و Voice Network از با هم استفاده می شود. این فرآیند در ظاهر ساده به نظر می آید اما بانک هزینه بسیار زیادی را برای کارت های PBX و شبکه Data و ارتباط این دو متحمل شده و ارتباط این دو شبکه و ارتباط با DataBase ها مشکل می باشد.

با توجه به مطالب گفته شده مناسب ترین راه حل ایجاد شبکه ای واحد و مشترک برای Voice و Video و Data می باشد که تمام استانداردهای شبکه در یک شبکه ادغام شوند که این شبکه در حقیقت شبکه Data می باشد که تکنولوژی میزبانی و عبور Voice و Video را دارا می باشد در این حالت Application های مختلفی قابل استفاده و بهره برداری می باشند.

چرا یک سازمان از IP Telephony استفاده کند؟

اولین و مهمترین دلیل ROI- Return On Investment یا بازگشت سریع سرمایه می باشد.

برای مثال جابجایی یا اضافه کردن یک تلفن در یک سازمان نیاز به متخصص pbx دارد تا آن را مجددا تنظیم و برنامه ریزی کند به این معنا که شما نمی توانید تلفن خود را از طبقه ای به طبقه دیگر منتقل کنید آن را به پریز تلفن بزنید و توقع داشته باشید که براحتی کار کند هر پورت باید مجددا برای آن تلفن تنظیم شود هر باز که این تغییرات انجام می شود شما باید هزینه ای جهت تنظیم مجد PBX متحمل شوید.

مورد دیگر کاهش سیم کشی می باشد. دیگر نیازی نیست که برای شبکه Voice و Data  جداگانه دو بار سیم کشی کنید هر نفر کافی است فقط یک پورت 45RJ داشته باشد تا با آن یک پورت، هم تلفن و هم کامپیوتر خود را به شکبه متصل کند.

هزینه ارتباط تلفنی با شعب دیگر کاهش می یابد. با ایجاد یک VPN بین شعب مختلف خود فقط هزینه اینترنت را پرداخت می کنید و دیگر هزینه ای جداگانه جهت ارتباط تلفنی پرداخت نخواهید کرد.

مورد دیگر داشتن یک Inbox برای Voicemail، FAX و Email می باشد.

Extension Mobility به این معنی که می تاونید با زدن یک پسورد در هر کدام از تلفن های سازمان یا شرکت از داخلی خود استفاده کنید حتی به یکی از شعب شرکت خود در شهری دیگر بروید و با زدن پسورد خود همان داخلی را در اختیار خواهید داشت این موضوع همانند داشتن یک پروفایل می باشد.

Open Architecture – Multi Vendor Integrations : استفاده از پروتکل های استاندارد مانند SIP یا 323H یا MGCP باعث می شود که به برند خاصی محدود نشویم و بتوانیم تلفن ها را از هر برندی خریداری کنیم و بوسیله نرم افزار، مدیریت کنیم.

از ویژگی و مزایای ویپ تلفن تجت شبکه (IP PHONE) میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

منشی دیجیتال IVR ، کنفرانس صوتی، پنل اپراتور، ضبط مکالمات تلفنی، گزارش گیری تماس های تلفنی، پیام صوتی، صف انتظار تلفن، تماس تصویری، امکان جابجایی، کاهش هزینه نگهداری، عدم نیاز به سیم کشی مجزا، امکان انتقال شماره داخلی تلفن و افزایش ظرفیت بصورت نامحدود نام برد.

 

بازگشت سرمایه در VOIP ، هزینه های راه اندازی،ابزارهای مدیریتی و آموزش

الگوی مشخصی وجود ندارد که در همه موارد استفاده از ویپ، بازگشت سرمایهرا توجیه کند اما در این مقاله سعی می کنیم ایده های مختلفی برای بازگشت سرمایه در VOIP ارائه دهیم .

صرفه جویی در هزینه ها با استفاده از سیستم ویپ، به مواردی از جمله: شرکت، هدف استفاده از سیستم، ابزار مورد استفاده،آموزش و هزینه های راه اندازی بستگی دارد.

مانند دیگر پروژه های اولین فاز برنامه ریزی می باشد که در این مرحله باید به این سوال اساسی پاسخ داد که آیا پیاده سازی یک شبکه با ساختار یکپارچه voice-data برای ما سودمند است ؟

هزینه های راه اندازی

هزینه های راه اندازی به دو صورت هزینه های عملیاتی و هزینه تجهیزات و سخت افزارها می باشد. هزینه های اصلی که شرکت ها در این راستا متحمل می شوند با مرحله برنامه ریزی شروع شده و در مراحل اجرا و عیب یابی خاتمه میابد. هزینه های عملیاتی شامل زمان صرف شده برای راه اندازی ، بودجه ای که باید برای طراحی شبکه اختصاص داده شود، برنامه ریزی برای پروژه و هزینه راه اندازی تجهیزات و IP PBX می باشد.

هزینه های تجهیزاتی شامل سخت افزارهای IP PBX تلفن ها و دیگر تجهیزات لازم که برای راه اندازی یک شبکه ویپ لازم است، می باشد.

یکی از هزینه های برنامه ریزی باید برای بررسی نیازمندی های شبکه صورت گیرد و با شبیه سازی ترافیک صدا در شبکه مشخص شود آیا شبکه موجود ظرفیت راه اندازی ویپ را دارد یا نیاز با ارتقا دارد.

ابزارهای مدیریت

علاوه بر هزینه های راه اندازی باید هزینه هایی برای ابزارهای مدیریتی بر روی شبکه و سیستم ویپ نیاز دارید را نیز علاوه بر هزینه های راه اندازی باید هزینه هایی برای ابزارهای مدیریتی بر روی شبکه و سیستم ویپ نیاز دارید را نیز در نظر بگیرید. با استفاده از این ابزار مدیریتی کارمندان زمان کمتری صرف مدیریت و عیب یابی شبکه و تجهیزات ویپ می کنند . بدون ابزار مدیریتی سالانه شرکت باید مبلغی برای مدیریت شبکه هزینه کند. که این ابزار مدیریتی می تواند مخصوص مدیریت سیستم ویپ نیز باشد که کمک زیادی به کاهش هزینه های نگهداری سیستم ویپ می کند.

آموزش

بسیاری از کمپانی هایی که تجهیزات ویپ را به فروش می رسانند آموزش هایی را کنار فروش به شما ارائه می دهند. اگر شما نیاز به آموزش بیشتر دارید و یا هیچ آموزشی در این زمینه ندیده اید می توانید هزینه ای به ازای هر کارمند برای آموزش در نظر بگیرید. با این کار می توانید توسط این افراد به کارمندان دیگر شرکتتان آموزش بدهید و در هزینه ها صرفه جویی کنید .

آموزش امر بسیار مهمی است زیرا کمک می کند به اینکه نیوری کاری شما بتواند مزایای واقعی یک سیستم تلفن تحت شبکه را بهتر درک کند واز آن به طور کامل و بهینه استفاده کند.

در بلند مدت، یک سیستم ویپ به خوبی می تواند هزینه های شما را بازگرداند مخصوصا زمانی که تماس های راه دور را با استفاده از سیستم ویپ انجام داده اید. زمان مکالمه راه دور برای هر دقیقه بسیار زیاد است اما تماس هایی که از طریق ویپ انجام می شود بسیار مقرون به صرفه می باشد.

مقایسه سیستم تلفن VOIP با سیستم تلفن سنتی سانترال آنالوگ

رابط های گرافیکی و مبتنی بر وب

مدیریت سیستم ویپ عموما به صورت Web Base و از طریق رابط گرافیکی و کاربر پسند می باشد که باعث می شود کنترل، تنظیم و تغییرات در سیستم بسیار آسان انجام شود. به این ترتیب جهت انجام تنظیمات و تغییرات در یک سیستم تلفن voip نیازی به حضور فیزیکی کارشناس ویپ نمی باشد و تمامی کارها به صورت از راه دور یا ریموت قابل انجام می باشد.

سیستم های تلفن قدیمی دارای رابط های کاربری پیچیده ای هستند که معمولا تنها برای استفاده کارشناسان آنها طراحی شده اند و کارشناسان آن برای انجام تنظیمات لزوما باید در محل حضور فیزیکی داشته باشند.

کاهش هزینه های تلفن

اگر شرکت یا سازمانی دارای چندین شعبه در نقاط مختلف باشد، این شعب علاوه بر این که می توانند یک مرکز تلفن ویپ مستقل داشته باشند می توانند از طریق شبکه اینترنت، اینترانت و یا هر ارتباط IP Base دیگر بین هم، ارتباط تلفنی رایگان و داخلی داشته باشند، همچنین می توانند از خطوط شهری یکدیگر استفاده نمایند. برای مثال شعبه تهران می تواند از خط شهری اصفهان برای تماس استفاده نماید.

این امکان در سانترال های آنالوگ وجود ندارد.

نیاز به سیم کشی

در سیستم ویپ می توانید گوشی های تلفن را به هر پورت استاندارد شبکه های کامپیوتری متصل سازید(پورتی که می تواند با نزدیک ترین کامپیوتر به طور مشترک استفاده شود) تلفن های نرم افزاری نیز می توانند به طور مستقیم بر روی کامپیوتر نصب شوند در نتیجه می توان از سیم کشی تلفن صرف نظر کرد. در ساختمان های تازه ساز می توان به طور کامل از سیم کشی مستقل برای تلفن صرف نظر کرد.

پیاده سازی سیستم های سانترال بدون یاز به سیم کشی ممکن نیست، برای اضافه کردن یک داخلی بیشتر روی سانترال های آنالوگ مجبورید تا از سانترال آنالوگتا پریز تلفن کابل بکشید .

گوشی های تلفن

سیستم ویپ از یک استاندارد به نام SIP استفاده می کند که باعث می شود امکان استفاده از هر تجهیزی که از SIP پشتیبانی می کند وجود داشته باشد.بنابراین هیچ گونه محدودیتی در انتخاب تجهیزات و مخصوصا تلفن ها وجود ندارد و می توان در یک سازمان از چندین برند و چندین مدل تلفن بدون هیچ محدودیت و مشکلی استفاده نمود.تلفن های IP در برندها و مدل های بسیار متنوعی عرضه می شود. تلفن های کارمندی، تلفن های مخصوص منشی، تلفن های مدیریتی،تلفن هایی با صفحه نمایش رنگی،تلفن هایی با صفحه نمایش لمسی،تلفن های بی سیم،تلفن هایی با ظاهر مدرن،زیبا و شیک و تلفن هایی با امکان ارتباط تصویری،تلفن هایی هستند که در سیستم ویپ قابل ارائه می باشند.

در سیستم تلفن سانترال های سنتی در انتخاب تلفن محدودیت هایی وجود دارد.برای مثال در سانترال پاناسونیک شما می توانید فقط از تلفن های برند پاناسونیک استفاده نمایید و حق انتخاب دیگری ندارید و تلفن غیر از برند پاناسونیک با سانترال پاناسونیک سازگاری ندارد.

قابلیت افزایش ظرفیت

در ویپ افزایش خطوط تلفن و شماره های داخلی بدون هزینه های گزاف امکان پذیر می باشد. از آنجایی که اضافه کردن بسیاری از امکانات و قابلیت های پیشرفته در این سیستم به صورت نرم افزاری صورت میگیرد انجام آنها بسیار ساده تر از سیستم های نسل قدیم می باشد. برای مثال اضافه کردن داخلی در این سیستم به صورت نامحدود و بسیار ساده امکان پذیر است بنابراین زمانی که کارمندی بهشرکت اضافه می شود فقط مستلزم خرید یک دستگاه تلفن IP هستید و یا می توانید از تلفن های نرم افزاری استفاده نمایید که نسخه های رایگان آن نیز موجود است. در سانترال های سنتی اضافه کردن داخلی محدود به پورت های فیزیکی موجود در سانترال می باشد و اغلب اضافه کردن خطوط تلفن ورودی و یا داخلی های بیشتر نیازمند ماژول های سخت افزاری گران قیمتی است. در بعضی از حالت ها نیاز به خرید یک سیستم تلفنی کاملا جدید می باشد.

امکان انتقال شماره تلفن داخلی

بسیاری از پرسنل در یک شرکت علاقه مندند در صورت جابجایی حتی به صورت موقت شماره تلفن داخلی خود را به همراه داشته باشند.با استفاده از سیستم ویپ هر کاربر به سادگی می تواند شماره داخلی خود را به میز کار جدیدش منتقل نماید. این اتفاق بدون هیچ گونه تغییری در سیستم تلفنی اتفاق می افتد. کاربران در حین جابجایی نیز می توانند شماره داخلی خود را حفظ کنند. زمانی که یک کارمند لازم است که امور کاری خود را در منزل و یا هر مکان دیگری به غیر از میز کار خود پیگیری کند،براحتی می تواند تلفن نرم افزاری خود را راه اندازی نماید و به تماس های وارده به داخلی خود، همانطور که پشت میز کارش بود ، پاسخ گوید. در حقیقت به خاطر خصوصیات پروتکل SIP ،تماس ها در تمام نقاط دنیا قابل دریافت هستند. همچنین در صورت جابجایی به اتاقی دیگر هر کاربر می تواند تلفن خود به محل جدید منتقل کند و همان شماره داخلی خود را داشته باشد.همچنین می توان شماره داخلی هر تلفن را بهراحتی و در زمانی کنتر از یک دقیقه به شماره دلخواه تغییر داد.

متاسفانه در سیستم های تلفن قدیمی این کار مستلزم تغییرات زمان بر و نصب مجدد آن شماره داخلی می باشد و تغییر در پورتهای فیزیکی و جابجایی سیم ها می باشد.

صندوق صوتی – Voice Mail

در سیستم های تلفنی ویپ امکان گذاشتن پیام صوتی برایکاربرانی که در دسترس نیستند می باشد. این فایل صوتی در سرور ذخیره می شود و امکان گوش دادن به این پیام در آینده وجود دارد. همچنین می توان تنظیماتی انجام داد که فایل صوتی برای شما ایمیل شود.

این امکان در سانترال های آنالوگ وجود ندارد.

سیستم گزارش گیری

در سیستم های تلفنی ویپ تمامی تماس ها ، اعم از تماس های داخلی، خروجی و ورودی ثبت می شود و می توان گزارش گیریکاملی را برای تماس ها د راختیار داشت. همچنین امکان جستجو بر اساس تاریخ،داخلی و … وجود دارد.

همانطوری که تماس ها ثبت می شود امکان ضبط تمامی مکالمات بدون احتیاج به سخت افزاری جداگانه وجود دارد.

این امکان در سانترال های آنالوگ وجود ندارد .

تماس تصویری

بعضی از تلفن های تحت شبکه امکان ارتباط تصویری از طریق شبکه IP را برای شما فراهم می کند .

این امکان در سانترال های آنالوگ وجود ندارد.

صف انتظار

در سیستم های تلفنی تحت شبکه زمانی که تماس های ورودی از تعداد اپراتورهای پاسخگو بیشتر باشد ناگزیر تعدادی از تماس ها از دست می رود.برای از دست ندادن تماس ها می توان صف انتظار ایجاد کرد و زمانی که تمام اپراتورها مشغول باشند تماس های ورودی در صف قرار می گیرند در این صورت تماسی از دست داده نمی شود.

امکان ایجاد صف تماس در سانترال های آنالوگ وجود ندارد.

 

سیستم IVR باعث صرفه جویی در زمان و پول می شود

اولین مواجهه مشتریان با شرکت شما سیستم IVR یا همان پاسخگوی خودکار می باشد.یک شرکت آمار مشتریانی که با IVR تعامل دارند را 27 درصد اعلام کرده است. در واقع 27 درصد مشتریانشما تجربه برقراری تماس و استفاده از تلفن گویای شرکت شما را دارند.در گذشته در هر شرکت اپراتورهایی وجود داشتند که مسئول پاسخگویی تماس های ورودی به شرکت بودند و وطیفه اصلی آنان ارتباط دادن مشتریان به داخلی ها مورد نظر آنان بود. سیستم IVR این رویه را اتوماتیک می کند و می تواند به سرعت اطلاعات مهم و اساسی را از مشتری دریافت و آن را به مقصد مورد نظر هدایت کند.باید دقت داشت که سیستم IVR به بهترین نحو پیاده سازی شود تا هم رضایت مشتریان جلب شود و هم در هزینه و زمان شما صرفه جویی به عمل آید.

هدایت به گزینه های سلف سرویس

پاسخ سریع به مشتریانی که سوالات ساده دارند می تواند خطهای تلفن شما را برای مشتریانی که سوالات پیچیده تر و زمان بر دارند آزاد کند در نتیجه رضایت مشتریان بیشتر جلب میشود. در شرکت های کوچک زمانی که مشتریان برای مدتی پشت خط منتظر پاسخگویی اپراتورها هستند ممکن است باعث ناامیدی و بی اعتمادی آنها شود.

40 درصد از مشتریان سیستم پاسخگویی تلفنی اتوماتیک و یا اصطلاحا سلف سرویس را ترجیح می دهند. اولین راهی که برای حذف تماس های غیر ضروری به بخش پشتیبانی مشتریان می توان در نظر گرفت این است که مشتریان به مواردی که شامل پشتیبانی می شود آگاهی داشته باشند نتیجتا تماس های بی مورد حذف می شود. سیستم IVR می تواند پاسخگوی بسیاری از تماس هایی باشد که نیاز به ارتباط مستقیم با اگراتور ندارد. همچنین رسانه هایی مانند ایمیل،چت و شبکه های اجتماعی می تواند به این امر کمک کند.

 

سیستم پاسخ به تماس CallbaCK

بسیاری از مراکز تماس ویپ امکان callback را پشتیبانی می کند.با استفاده از این امکان، مشتریان به جای اینکه مدت زیادی منتظر پاسخگویی بمانند که این امر باعث خستگی و نارضایتی آنها می شود، می توانند تماس را قطع کنند و به فعالیت های روزانه خود بپردازند و منتظر تماس اپراتور تمانند.در مرکز تماس ویپ می توان زمانبندی انجام داد که اپراتورها،خود با مشتریان تماس بگیرند و در این حالت در وقت مشتریان صرفه جویی می شود و رضایت بیشتری خواهند داشت و نیازی به پشت خط ماندن تا آزاد شدن اپراتور ندارند.

ایجاد عملکردهای اتوماتیک

در بسیاری از تماس هایی که به شرکت های مختلف انجام می شود، توسسط اپراتورها پاسخ داده می شوند و در این تماس ها اطلاعاتی از مشتری گرفته می شود. در واقع هویت آنها شناسایی می شود و در ازای اطلاعاتی که اپراتورها از مشتری می گیرند اطلاعات و نتایجی را به مشتری ارائه می دهند. این روند می تواند کاملا اتوماتیک باشد و مشتریان خود با زدن کد پیگیری و یا شماره ای خاص اطلاعاتی که نیاز دارند از بانک اطلاعاتی به صورت گویا بدست آورند.این امر سرعت بیشتری نسبت به روش سنتی دارد و منجر به رضایت بیشتر مشتری می شود.

رسیدگی به مراجعات و درخواست های اولیه و اساسی مشتریان

سوالات متداولی که مشتریان در مورد محصولات و یا سرویس های شما می پرسند چیست؟ احتمالا شما در بخش پاسخ به مشتریان بخش FAQ یا بخش سولات متداول دارید و یا شخصی را برای پاسخ به سوالات متداول مشتریان در نظر گرفته اید. می توان به راحتی این رویه را اتوماتیک کرد و آن را در قسمت IVR قرار دهید تا مشتریان به راحتی به سوالات ابتدایی و متداولشان پاسخ داده شود. همچنین می تواند با استفاده از سیستم اتوماتیک در موارد دیگر به بخش مورد نظر هدایت شوند.

بخش بندی پشتیبانی از مشتریان

در بسیار از شرکت های پشتیبانی از مشتریان سطح بندی شده است.برای مثال بخشی برای سولات ساده تر و بخشی برای مشکلات پیچیده تر.می توان این امر را در IVR نیز لحاظ کرد تا مشتریانی که مشکلات متداول ندارند و سوالات و مشکلات آنها پیچیده می باشد مستقیم به بخش مربوطه و اپراتوری که برای حل مشکل خاص مشتری مهارت بیشتری دارد، هدایت شوند.

به طور کلی می توان گفت IVR باعث صرفه جویی در هزینه های شما می شود،حجم تماس های شما را کاهش می دهد و رضایت مشتریان را بیشتر جلب می کند.شما نیز می توانید با بهینه سازی سیستم تلفن خود از این تکنولوژی بهره ببرید و مشتریان خود را خشنود و راضی سازید.

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
47763