تجهیزات اکتیو شبکه

نمایش 12

استفاده از شبکه و اینترنت در جامعه گسترده است و بسیاری از آنها به نوعی از این خدمات پشتیبانی شبکه های کامپیوتری استفاده می کنند. شبکه های کامپیوتری با بسیاری از ویژگی ها مانند دسترسی به اینترنت پرسرعت، توانسته اند افراد را در سراسر مرزهای جغرافیایی به هم متصل کنند. شناخت تجهیزات اکتیو شبکه و تجهیزات غیرفعال یا پسیو از مهم‌ترین موارد امروزی برای به دست آوردن داده‌ها و اطلاعات نامحدود است.

از آنجایی که زندگی بشر امروزی به دنیای دیجیتال و اطلاعات مربوط به آن وابسته است، باید تجهیزات اکتیو را بشناسیم. برای نصب و راه اندازی انواع تجهیزات اکتیو شبکه می توانید از خدمات ویژه فون سیستم استفاده کنید.

تجهیزات شبکه کدامند؟

تجهیزات شبکه، دستگاه‌های فیزیکی مورد نیاز جهت ارتباط بین سخت‌افزار در یک شبکه کامپیوتری هستند. استفاده از تجهیزات شبکه باید به گونه ای باشد که مشتریان بتوانند با حفظ کیفیت و سرعت مطلوب به تبادل اطلاعات بپردازند. تجهیزات شبکه به دو دسته اکتیو ( فعال) و پسیو ( غیرفعال) تقسیم می شوند. تجهیزات شبکه غیر فعال، دستگاه هایی هستند که بدون نیاز به برق کار می کنند. این تجهیزات شامل  انواع کابل ها، اتصالات، کانال ها یا کاندوئیت ها و انواع رک هستند. تجهیزات شبکه اکتیو، تجهیزاتی هستند که نیاز به برق دارند. این سخت افزار شامل کارت رابط شبکه (NIC)، سوئیچ، روتر، فایروال، مبدل فیبر و سرور چاپ هستند.

تجهیزات اکتیو شبکه چیست؟

تجهیزات اکتیو شبکه (Active Network)  به دستگاه‌هایی اطلاق می‌شوند که سیگنال‌های الکتریکی را تولید، ساطع، هدایت و ارسال می‌کنند. دستگاه های اکتیو شبکه به کلیه دستگاه هایی اطلاق می شود که به صورت الکتریکی در شبکه متصل می شوند و نقش بخشی از سرویس ارتباط یا انتقال اطلاعات یا ذخیره و مدیریت اطلاعات را ایفا می کنند. برخی از پرکاربردترین و رایج ترین تجهیزات در یک شبکه عبارتند از سوئیچ ها، مودم ها، روترها، نقاط دسترسی و بسیاری از دستگاه های دیگر. اصطلاح  فعال یا اکتیو ناشی از اصول و قوانین عملیات است ، زیرا تمام دستگاه های این تجهیزات در شبکه برق کار می کنند.

انواع تجهیزات اکتیو شبکه کدامند؟

تجهیزات اکتیو شبکه نیز برای انتقال، کنترل یا نظارت بر بسته های ارسال شده از طریق شبکه استفاده می شود. این تجهیزات در ارتباط با یکدیگر هستند و نبود هر کدام باعث ایجاد مشکل در شبکه می شود. این تجهیزات عبارتند از:

  • سرور
  • اکسس پوینت
  • کارت شبکه
  • سوئیچ شبکه
  • ریپیتر
  • چاپگر
  • روتر
  • مودم
  • بریج
  • گیت وی
  • فایروال (دیوار آتش)
  • هاب شبکه

سرور چیست؟

سرور (Server) یکی از تجهیزات اکتیو شبکه است که همانند قلب تپنده شبکه های ارتباطی عمل می کند. وظیفه اصلی سرور ارائه خدمات به کاربران است. در محیط های بزرگ و پیچیده، سرور وظیفه تامین منابع پردازشی مورد نیاز مشتریان را بر عهده دارد. از انواع سرور می توان به  سرورهای تیغه ای، سرورهای رک مونت، سرورهای ایستاده و سرورهای ابری اشاره کرد. انتخاب سرور اشتباه می تواند منجر به کاهش سرعت، خرابی های مکرر و هزینه های پشتیبانی غیر ضروری شود. سرور رایانه ای است که به رایانه ها یا کاربران آنها  خدمات ارائه می دهد. کامپیوترهای متصل به سرور که خدماتی را از سرور دریافت می کنند ایستگاه های کاری یا کلاینت (مشتری) نامیده می شوند.

مودم چیست؟

یکی دیگر از تجهیزات اکتیو شبکه مودم نام دارد. از مودم ها به منظور انتقال سیگنال های دیجیتالی توسط خطوط تلفن آنالوگ استفاده می کنیم.  بنابراین، سیگنال های دیجیتال توسط مودم به سیگنال های آنالوگ با فرکانس های مختلف تبدیل شده و به مودم تعیین شده ارسال می گردد. مودم یکی از ساده ترین و پرکاربردترین روش های اتصال به اینترنت با استفاده از مودم ADSL یا سایر روش های DSL و مودم مخابراتی است. یک مودم وظیفه تبدیل سیگنال دیجیتال به آنالوگ را انجام می دهد و یکی از مهم ترین دستگاه های فعال شبکه است.  بنابراین نقش موثری در تطابق نوع شبکه دارند و انتخاب نوع و مدل مناسب تاثیر زیادی بر کیفیت و سرعت اتصال به اینترنت دارد و  انتخاب صحیح آنها بر اساس تجهیزات موجود در شبکه افزایش چشمگیری خواهد داشت.

انواع مودم (Modem)

مودم ها به عنوان یکی از تجهیزات اکتیو شبکه دارای انواع مختلفی هستند که در زیر با آنها آشنا می شوید:

مودم سیمی یا کابلی

مودم کابلی فقط می تواند به شما اینترنت بی سیم بدهد. این مودم ها دارای پورت LAN و USB یا هر دو هستند. برای تعیین سرعت مودم کابلی خود باید دو عامل، نسخه DOCSISو مقدار پهنای باند را در نظر بگیرید.

مودم بي سيم یا وایرلس

امکان اتصال دستگاه های مجهز به وای فای به اینترنت از طریق مودم های بی سیم وجود دارد. مودم بی سیم از طریق  دستگاه وایفا اینترنت را از طریق کابل دریافت می کند، اما به صورت بی سیم بین کاربران به اشتراک می گذارد. رایانه ها و دستگاه هایی که امواج وای فای را دریافت می کنند می توانند به مودم های بی سیم متصل شوند.

مودم روتر وایمکس

این مودم با استفاده از سیم کارت داخلی به اینترنت متصل می شود. فناوری وایمکس به طور کلی به عنوان جایگزینی برای انواع اینترنت DSL (مانند ADSL و VDSL) شناخته می شود، اگرچه دارای مزایایی از جمله پوشش گسترده و پهنای باند کافی است. مبین نت اولین شرکتی بود که این فناوری را در ایران معرفی کرد و پس از آن ایرانسل آن را معرفی کرد.

مودم سیم کارت خور

یکی از تجهیزات اکتیو شبکه مودم سیم کارت خور است. مودم سیم کارتی یا مودم جیبی توسط سیم کارت اپراتور تلفن همراه برای اتصال به اینترنت در هر زمان و هر مکان استفاده می شود.

سوئیچ شبکه چیست؟

سوئیچ شبکه یک ابزار بسیار کارآمد، کاربردی و قدرتمند برای اتصال چندین نود و دستگاه به یکدیگر است و با تعریف داده های اطلاعاتی و هدرهای خوانا، سرویس های ارسال و دریافت بین NODES را کارآمد می کند. سیسکو یکی از بهترین برندهای تجهیزات اکتیو شبکه  است که ایجاد مدل های مختلف این محصول سعی در بهبود اتصال به شبکه و ایجاد ارتباط سالم داشته است. این دستگاه داده ها و اطلاعات زیادی را جمع آوری کرده و از طریق درگاه ها به مقصد و گیت تولید ارسال می کند. سوئیچ سیسکو انواع مختلفی دارد که در اینجا با برخی از آنها آشنا می شوید.

  1. سوئیچ شبکه ثابت

سوئیچ  شبکه ثابت یا Fixed رایج ترین و محبوب ترین نوع سوئیچ های سیسکو هستند که پورت های ثابت دارند. سوئیچ های ثابت غیر قابل تجدید هستند و بنابراین با قیمت ارزان تری در بازار عرضه می شوند.

  1. سوئیچ شبکه کنترل نشده یا غیر مدیریتی

سوئیچ های سیسکو مدیریت نشده  قابل تغییر، مدیریت یا پیکربندی نیستند. آنها را می توان برای عیب یابی کابل شبکه، ردیابی حلقه، صرفه جویی در انرژی و اولویت بندی ترافیک شبکه استفاده کرد.

  1. سوئیچ شبکه PoE

سوئیچ های POE در واقع سوئیچ هایی با قابلیت POE یا Power over Ethernet هستند. این سوئیچ ها می توانند داده ها و برق را از طریق یک کابل شبکه منتقل کنند و نیازی به آداپتور برق ندارند.

  1. سوئیچ شبکه صنعتی

یکی دیگر از تجهیزات اکتیو شبکه سوئیچ شبکه سیسکو صنعتی است. این سوئیچ ها در شبکه های بزرگ استفاده می شوند زیرا به راحتی می توانند تحت فشار کاری بالا و دمای بالا به کار خود ادامه دهند.

  1. سوئیچ شبکه نوری

سوئیچ های فیبر نوری زمانی استفاده می شوند که شما نیاز به تعویض مسافت های طولانی دارید. در فاصله بیش از 100 متر، کابل اترنت معمولی نمی تواند جوابگو باشد، بنابراین باید از کابل فیبر نوری استفاده کنید.

اکسس پوینت چیست؟

اکسس پوینت (Access Point) یا نقاط دسترسی از تجهیزات اکتیو شبکه است که در شبکه های بی سیم نیز برای برقراری ارتباط بین رایانه ها استفاده می شود. نقطه دسترسی بی سیم (WAP) شامل یک دستگاه فرستنده گیرنده است که برای ایجاد یک شبکه محلی بی سیم (WLAN) استفاده می شود. نقاط دسترسی دستگاه هایی هستند که مجهز به آنتن، فرستنده و آداپتور داخلی هستند. در واقع نقاط دسترسی در شبکه های بی سیم و فعال همان عملکرد سوئیچ ها در شبکه های سیمی را انجام می دهند.

روتر چیست؟

روترها (Rotor) یکی از تجهیزات اکتیو شبکه هستند که برای اتصال شبکه های محلی به یکدیگر استفاده می شوند. روتر مودم به دستگاه ها اجازه می دهد تا با استفاده از کابل شبکه یا شبکه Wi-Fi به یکدیگر متصل شوند. همچنین چندین شبکه را به طور همزمان وصل می کند. روترها یک نوع دستگاه هوشمند هستند که داده های مربوط به شبکه های متصل به روتر را ذخیره می کنند. روتر برای تقسیم شبکه های داخلی به دو یا چند زیرشبکه استفاده می شود.

کارت شبکه چیست؟

یکی دیگر از تجهیزات اکتیو شبکه که جهت پیاده سازی شبکه بکار می رود ، کارت شبکه نام دارد. کارت شبکه (Network Interface Card) یکی از مهمترین اجزای سخت افزاری در هنگام پیاده سازی شبکه است. هر کارت شبکه یک آدرس فیزیکی (MAC) دارد. آدرس مک یک عدد شش بایتی است که سه بایت اول سازنده کارت شبکه و سه بایت دوم شماره سریال کارت شبکه را مشخص می کند. کارت های شبکه به دو گروه بی سیم و سیمی تقسیم می شوند و کارت های بی سیم شامل مدل های خارجی و داخلی هستند.

ریپیتر چیست؟

ریپیتر(Repeater) یکی از تجهیزات اکتیو شبکه است که وظیفه تقویت سیگنال های دریافتی را بر عهده دارد. وظیفه ریپیتر تقویت و بازسازی داده های ارسال شده در شبکه است تا این سیگنال ها به آرامی و بدون وقفه به مقصد برسند.

تکرار کننده یکی دیگر از دستگاه های فعال است که سیگنال های دریافتی را تقویت کرده و مجددا ارسال می کند. هنگامی که فاصله بین کاربران بسیار زیاد است، شبکه بین دو ساختمان، سیگنال داده و اطلاعات ضعیف است و بنابراین باید از یک تکرار کننده یا ریپیتر برای تقویت امواج استفاده کرد.

هاب شبکه چیست؟

هاب (Hub) شبکه یکی دیگر از تجهیزات اکتیو شبکه است که مانند سوئیچ کار می کند. تنها تفاوت هاب و سوئیچ در تکنولوژی قدیمی و عملکرد و سرعت پایین آنها است.

در واقع، هاب وظیفه اتصال دستگاه های شبکه را بر عهده دارد. یک گره در لایه فیزیکی شبکه به عنوان یک سوئیچ عمل می کند. وظیفه اصلی آنها اتصال تمام دستگاه های شبکه به یکدیگر است.

تفاوت اصلی سوئیچ ها در ارتباط بین دستگاه ها است  و داده های وارد شده به هاب به تمام پورت ها یا پورت های دستگاه ارسال می شود که باعث کاهش ترافیک و سرعت شبکه می گردد. هاب ها را تا زمانی که برای ارائه پیکربندی فرمت داده های ورودی پیکربندی شده اند می توان برای داده های دیجیتال و آنالوگ استفاده کرد.

سبد خرید
47763